Op verzoek van Kamer

Debat nieuw mestbeleid weer uitgesteld

23 Juni 2017 - Esther de Snoo

Op het verzoek van de Tweede Kamer wordt het debat over de invulling van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn uitgesteld tot na het zomerreces. Dat actieprogramma vormt een onderdeel van de derogatie.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens het ministerie gaat de invoering van de fosfaatrechten, per 1 januari, gewoon door. Althans, dan moet er wel zicht zijn op een goedkeuring voor de derogatie. Het is de tweede keer dat het debat wordt verplaatst. Eerder zou het al medio mei en eind juni plaatsvinden. 

Er wordt nog steeds intensief overleg gepleegd

Geen plan
Er nog helemaal geen duidelijkheid over de invulling van het zesde actieprogramma. Het ministerie werkt nog steeds aan een maatregelenpakket en voert nog intensief overleg met de sector, natuur- en milieuorganisatie, waterschappen en de andere overheden. 

Op schema
Het ministerie liet daarnaast echter deze week weten "nog op schema te liggen". In september zou staatssecretaris Martijn van Dam naar Brussel afreizen om de Nederlandse invulling van het zesde actieprogramma voor 2018 tot 2022 te presenteren. 

Invoering fosfaatrechten
Volgens het ministerie zal Brussel pas aan het begin van 2018 een definitief besluit kunnen nemen of Nederland opnieuw gebruik mag maken van de derogatie. De invoering van de fosfaatrechten, per 1 januari, is echter niet in gevaar.

Althans, zolang Brussel het signaal geeft dat er zicht is op een goedkeurig voor de derogatie. Die voorwaarde is namelijk al gesteld door de Eerste Kamer.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden