Inside: Mestmarkt

Prijs van rundveedrijfmest loopt sneller op

17 November 2017 - Esther de Snoo

De prijs van rundveedrijfmest is in week 46 gestegen. De prijzen van mestverwerkingsovereenkomsten zijn daarentegen iets gedaald.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van rundveedrijfmest (mestcode 14) stijgt in regio midden met €0,50 tot €1 per kuub. De stijging vindt plaats in de mestregio's Lichtenvoorde en Markelo naar respectievelijk €18,50 en €17,50 per kuub. In zuid steeg alleen de prijs in mestregio Deurne met €0,50 naar €20 per kuub.

Toenemend aanbod
De reden voor de prijsstijging is het toenemende aanbod van rundveedrijfmest. Intermediairs merken dat veehouders op zoek zijn naar bedrijven die op korte termijn de mest kwijt kunnen raken. Nieuwe intermediairs benaderen, is niet moeilijk. Echter, een transporteur vinden die ook daadwerkelijk mest kan ophalen, is andere koek.

De transporteurs die daarvoor de mogelijkheden heeft, lijkt veel geld mee te nemen voor de akkerbouwer. In de markt wordt gesproken over €5 meer dan tot deze week gebruikelijk was.

(Tekst gaat verder onder grafiek)De prijzen laten veelal een stijgende lijn zien.

De prijzen van de mestverwerkingsovereenkomsten beginnen iets te dalen. De handelaren merken meer reuring op de markt. De prijzen van VVO's, 3PO's en Code 61-overeenkomsten liggen tussen €1,10 en €1,13 per overeenkomst. Dat is gemiddeld zo'n €0,04 minder dan vorige week.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden