Shutterstock

Nieuws Mestverwerking

Investeerder stapt in mestverwerker Greenferm

22 Oktober 2018 - Wouter Baan - 2 reacties

Mestdistribiteur Berkhof uit Scherpenzeel (Gelderland) heeft de nog te bouwen mestverwerkingsfabriek Greenferm overgenomen. Er liggen plannen om op de locatie in Apeldoorn jaarlijks 350.000 ton mest te verwerken. Dit kan de mestverwerking in Oost-Nederland een boost gaan geven.

De plannen voor de bouw van een mestverwerkingsfabriek Greenferm spelen al langer, maar de laatste tijd was het erg stil rond het project. Met de overname van 75% van de aandelen wil Berkhof het project nieuw leven in blazen. De verwachting is dat er rond de jaarwisseling wordt gestart met de bouw.  

Impuls voor Oost-Nederland
De geplande verwerkingscapaciteit van de fabriek is 350.000 ton mest per jaar, waarvan 70% varkens- en 30% rundveedrijfmest. Zo’n 310.000 ton mest is volgens Berkhof reeds ingeschreven. De aanvoer zal voornamelijk uit Noord- en Oost-Nederland komen.

De nieuwe mestverwerkingsfabriek kan gezien worden als een impuls voor het mestoverschot in Oost-Nederland; in die regio loopt de mestverwerkingscapaciteit nog altijd behoorlijk achter op de hoeveelheid mest die daar wordt geproduceerd.

Een impressie van de nieuw te bouwen fabriek. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Joop 22 Oktober 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10880289/investeerder-stapt-in-mestverwerker-greenferm]Investeerder stapt in mestverwerker Greenferm [/url]
Goudmijntje voor Berkhof, contracttarieven zijn met overname zeer fors gestegen. Of dit DE oplossing is voor Oost Nederland?
Abonnee
Deskins 22 Oktober 2018
grootste manco is dat er nog steeds veel duur water versleept wordt. Er zijn alternatieven op komst.
Kijk op de Eurotier bij Slootsmid
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden