Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Nieuws Boerenprotest

Haagse trekkeractie FDF voor 100% gegarandeerd

13 Februari 2020 - Redactie Boerenbusiness - 16 reacties

Farmers Defence Force heeft vandaag (donderdag) de grootschalige trekkeractie voor woensdag 19 februari officieel aangekondigd in een manifest aan zijn volgers. Deze actie, met als motto 'Alle remmen los' is volgens de boerenbeweging voor 100% gegarandeerd.

Het wordt dan de derde grootschalige trekkeractie in Den Haag binnen een half jaar. Kern van het protest vormen de gegevens waarop het kabinet en de Tweede Kamer tot dusver haar stikstofplannen op baseren. "Onze families, onze bedrijven, onze grond en ons vee laten wij niet opruimen met dubieuze cijfers en rapporten. En daar baseert dit kabinet zich wél op: op de luchtkastelen van het RIVM."

Donderdag 20 februari presenteert het Mesdag Zuivelfonds haar doorrekeningen van de stikstofdata van het RIVM. De conclusies van het researchteam zijn, zo veel is nu al duidelijk, totaal anders dan van het RIVM. Het Mesdag Zuivelfonds kondigt de persconferentie inmiddels aan met de titel 'Het stikstofmodel gekraakt'. 

Debat Tweede Kamer
Tegelijkertijd met de presentatie van het Mesdag Zuivelfonds is er die donderdag echter ook een debat in de Tweede Kamer over de stikstofproblematiek. In dit overleg met landbouwminister Carola Schouten staat onder meer het advies beweiden en bemesten van de Commissie Remkes centraal en de nadere invulling van de landbouwmaatregelen in de stikstofproblematiek. 

FDF is hierover furieus: "FDF accepteert niet dat de Kamer op verkeerde en onvolledige gronden wil gaan praten over onze toekomst." De organisatie vindt dat het parlement pas over de stikstofmaatregelen kan praten als de Mesdag-doorrekeningen bekend zijn. Ook benadrukt FDF dat de plannen die het Landbouw Collectief heeft geformuleerd de beste oplossing voor het stikstofprobleem is. Daarom komt FDF naar Den Haag: "Zodat heel Nederland ziet wat ons wordt aangedaan."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
16 reacties
Hans vd Zwan 14 Februari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10885874/haagse-trekkeractie-fdf-voor-100-gegarandeerd]Haagse trekkeractie FDF voor 100% gegarandeerd[/url]
Ben tot nu toe als niet boor bij twee acties geweest. Hele goede én nodige acties.
Helaas kan ik bij deze actie niet aanwezig zijn. Maar wens jullie een goede tijd. De onbetrouwbare overheid, kijk ook naar het niet verplaatsen van de marinekazerne naar Vlissingen, vraagt om actie.
En tenslotte: Brussel....., waar blijven de gezamenlijke acties van boeren uit Duitsland, België, Frankrijk, Ierland en NL?
Bolle boer 14 Februari 2020
Onebtrouwbare politiek, weinig respect, blablabla. Blablabla blabla bla. Bla.

Den Haag doen trillen op zijn grondvesten, hahaha! Komen ze weer aan hoor, met hun trekkertjes.. En maar denken dat we daar bang van worden. Ga toch lekker thuis bij je mamma uithuilen.

God wat zijn ze zielig, 1/3 van de Europese subsidies die Nederland ontvangt gaat naar boeren die twee keer modaal verdienen..
Nou weet je, jullie FDFers zijn inderdaad zielig.
Mag lijden dat ze jullie allemaal oppakken en verplicht uitkopen. Zijn nu wel geduldig genoeg geweest met jullie.
Gaat zeker niet 15 Februari 2020
Ze lachen zich idd rot daar.alles is allang beslist!
Rutte heeft grond bodig om te bouwen.dus.....
Pietje1 16 Februari 2020
Burgeronvriendelijke acties voorlopig niet verstandig.
Verstandiger om je tijd te gebruiken om de consumenten die daar open voor staan, voor de deur van de supermarkten uit te leggen hoe ze door de supermarkten misleid worden en alleen maar bezig zijn om zoveel mogelijk winst te maken ten koste van duurzaamheid,dierenwelzijn,gezondheid en hun eigen personeel.
Evt. onderzoeken onder boeren of er genoeg animo is om onderling af te spreken om 1 dag GEEN agrarische producten te leveren om te beginnen. Boeren hebben de grondstof dus uiteindelijk ook de macht MITS ze goed samenwerken.
Fijne zondag iedereen!
Pietje1 16 Februari 2020
Suggestie:
Vraag aan je afnemer of die worst of kuikenpoten wil leveren tegen kostprijs en deze producten en eieren en groenten en rauwe melk(mits dit veilig is) aanbieden tegen deze kostprijs om aan te geven aan de consument hoe weinig de supermarkten betalen voor hun inkoop.
Marinus 16 Februari 2020
Geen tractor hoort op de auto/snelwegen, het wordt tijd dat de politie gaat ingrijpen.
Op 18 december 2019 was de N34 2 uur lang volledig afgesloten ook voor hulpdiensten, deze idioten hebben het leven van anderen in gevaar gebracht.
Het was één persoon die hun moest wijzen op de gevaren, vervolgens werd er een opening gemaakt.
Het is daarom niet vreemd dat boeren bedreigd worden al ben ik daar geen voorstander van.
De boeren ontvangen 750 miljoen aan subsidie, 60% van deze boeren hebben het meer dan de gemiddelde werkende Nederlander.
Laten de boeren ook maar eens komen met eerlijke cijfers en stop met dit kinderachtig gedrag.
De overheid heeft meer bij de gewone burger weggenomen dan bij de boeren, sinds mensenheugenis hebben de boeren al subsidies.
Stop met wegblokkade, bedenk dat de weggebruikers ook hun brood aan het verdienen zijn waarop gekort is.
Denk ook eens aan de gepensioneerden die al 15% achteruit zijn gegaan in hun inkomen.
regelbedenker 17 Februari 2020
Wat een belachelijke reacties hier, allemaal personen die totaal niet weten wat er speelt en maar iets moeten denken te roepen omdat ze door het kleinkind van opa NSB zijn ingehuurd om samen met hem de landbouw kapot te maken, door het demonstreren is er iets veranderd, maar we zijn er nog lang niet, dit enkel omdat de politiek nog steeds niet zover is, we moeten de moed niet opgeven voordat de doelen zijn bereikt
peter 17 Februari 2020
@Marinus je praat onzin! De gemiddelde melkveehouder verdiende inclusief al zijn zogeheten subsidies €31000bruto (dus hier moet nog inkomstenbelasting over betaald worden). Hiervoor moet hij 7dagen per week 24uur per dag zorg en risico voor dragen! Welk uur loon heeft U?
Slotje 17 Februari 2020
Protesteren kan.
Maar ik vind het zorgelijk dat wij gewoon een grote kans hebben niet optijd te zijn bij een afscheid van een geliefd familielid.
Iedereen moet verder denken ik dus nu ook.
Even mijn vervelende gevoel eruit op deze manier.
Ipv een tractor als belemmering gebruiken.
pete snott 17 Februari 2020
Bizar, als mensen van extinction rebellion 1 weg blokkeren zijn het klimaatgekkies en als de boeren half nederland platleggen staan de mensen ze toe te juichen. Leg je er gewoon bij neer dat de huidige manier van landbouw bedrijven onhoudbaar is. Kijk waar kansen liggen i.p.v. met geweld je positie afdwingen. Natuurlijk is er begrip voor de situatie maar je bereikt hier alleen maar mee dat de sympathie bij de burger verdwijnt.
Rob 17 Februari 2020
De meeste mensen laten zich gewoon bedonderen .Deze boeren niet tegen over onze ja volksvertegenwoordiger ers landverraders NSB ers .Zie heel west Europa . Stikstof shit enz enz .En maar ja vluchtelingen binnen halen .Leve onze koningshuis PS als deze allemaal op vakantie gaan ja vul in .Ze hebben al grond in Argentinië en daar gingen ja vul in .En Bernard vloog in 1942 of 43 al naar onze vrienden die onze prinsje heeft geleverd .Boeren echt wat ze ook schrijven .Wij ja arbeiders staan achter jullie .Alleen durven we niet mee te gaan huis enz schulden bij bank ( net als jullie ) komt wel .Ga door fuck EU opengrenzen euro Brussel Timmermans macron Rutte Merkel nazi's uit Luxemburg .Ga jullie goed
regelbedenker 17 Februari 2020
hulde aan Rob, hij wil zien hoe het echt zit!
Pietje1 18 Februari 2020
Hou jullie aub aan de regels en zorg dat onze burgers zo min mogelijk loverlast van jullie hebben. De linkse partijen zullen iedere scheet die jullie laten,extreem gaan overdrijven en tegen jullie gebruiken. Kijk bv naar het debat over het trekkerkenteken; de linkse politici hebben de protesten met trekkers gebruikt om de kentekenverplichting erdoor te drukken. En als jullie tocg in Den Haag zijn; breng dan ook maar een bezoek aan het gebouw van de LTO waar de echte verraders van de boeren zitten. Dit is gebouwd met geld van de boeren en zit +- 50 meter van het ministerie van landbouw zodat ze makkelijk bij elkaar koffie kunnen gaan drinken en brainstormen over de toekomst van de landbouw.
Nogmaals; blijf netjes,laat zien dat boeren correcte nette mensen zijn die hard werken en vechten voor hun toekomst.
Veel wijsheid en succes gewenst!
Jb 18 Februari 2020
Zal ik doen pietje 1 he ga je mee ?
Abonnee
SHAKESPEARE 18 Februari 2020
De politie zal meer provoceren dan de vorige keer, !!
Denk aan je imago !!
Groet de marechaussee
Buurke 18 Februari 2020
Belgisch Boerenbond roepen hun leden op om donderdag in Brussel te protesteren tegen Landbouwbeleid .
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden