Agrifoto

Nieuws Mest

Kunnen ophaalbijdragen nog veel verder zakken?

2 April 2020 - Chanti Oussoren - 1 reactie

De droge weersomstandigheden hebben aangehouden en er wordt nog steeds volop mest uitgereden. De prijzen van rundveedrijfmest stabiliseren wat deze week.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Afgelopen week was er wederom sprake van droog en zonnig weer. Dit zijn gunstige omstandigheden voor de mestmarkt. Ook voor de komende dagen zijn de weervoorspellingen goedgezind. Intermediairs hebben veel mest uitgereden, waardoor de planning langzaam maar zeker overzichtelijk wordt. 

Waar de ophaalbijdragen in de afgelopen weken aanzienlijk zijn gedaald, is daar deze week minder sprake van. Daarmee rijst de vraag of het einde van de seizoensmatige daling in zicht is. Sommige intermediairs denken van wel. Kijkend naar het jaarlijkse seizoenspatroon is dat een logische gedachte. Een verdere noemensenwaardige prijsdaling is niet waarschijnlijk in de komende weken. De prijzen van vleesvarkensdrijfmest nemen in de regio zuid nog wat af, maar de prijzen van rundveedrijfmest stabiliseren deze week.

Vleesvarkensdrijfmest
De gemiddelde prijs van vleesvarkensdrijfmest in de regio zuid is deze week wat gedaald, maar laat in regio midden deze week een lichte toename zien. De prijs in regio zuid daalde van €23,50 naar €23,17. De prijzen in Deurne en Utrecht zijn met 50 cent afgenomen. Hiermee hanteert Deurne nog steeds de hoogste prijs en Tilburg noteert de laagste prijs. In Uden is de prijs onveranderd gebleven.

In de regio midden is de prijsstijging afkomstig van een toename van 50 cent in Markelo. Hiermee noteert Markelo op een prijs van €19 maar blijft  met de laagste prijs onderaan staan. In Barneveld en Lichtenvoorde zijn de prijzen onveranderd gebleven wat betekend dat Lichtenvoorde de hoogste prijs blijft hanteren met €21.

Rundveedrijfmest
De prijzen van rundveedrijfmest zijn deze week vrij stabiel. Enkel in Barneveld heeft er een prijsfluctuatie plaatsgevonden, de prijs daalde daar met 50 cent tot €12,50 en hiermee heeft Barneveld deze week de laagste prijs in de regio midden. De gemiddelde prijs in regio Midden nam daardoor af tot €13,17. In de regio zuid is de gemiddelde prijs onveranderd gebleven op €15,17. De laagste prijs blijft hier in Uden op €14,50 en in Deurne en Tilburg blijft de prijs 1 euro hoger.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden