Gebruiker

Dit is een reactie op dit artikel:
Waarom mestfraude een Nederlands probleem is

100% beangstigend

Gebruiker

Alles is in dit rotland  geoorloofd om het de boeren onmogelijk te maken.
Trouwens uitlokking door overheid is ook strafbaar: Waar is LTO?????

Gebruiker

We worden gewoon bij de bok gedrukt.
De cijfers worden verzonnen
De vervuiler betaald niet
De boeren worden aangewezen als schuldig , maar zijn het niet.
De groene lobby in den haag framed ons , en dat me leugens,

Waarom pikt de politiek dit niet op en laten ze de waarheid zegen vieren, en de vervuiler betalen in plaats van een sector die zo belangrijk is voor de economie kapot te maken

Gebruiker

LTO slaapt in hetzelfde bed als RVO. Ze willen elkaar niet wakker maken

Gebruiker
Ton Westgeest

Het uitspelen van boeren tegenover elkaar is iets waar het ministerie uitermate goed in is.......
Ja en we laten het gewoon gebeuren.!!!! Die kaffers van de PvdA en de cijfers van Wageningen. Het crisisgeld uit Europa dat nu al zeven keer uitgegeven is, nu weer aan innovatie.....iets wat gesubsidieerd wordt is per definitie geen innovatie! Nu weer Dijksma met extra maatregelen voor methaan, ook hier worden gewoon de cijfers weer vervalst !

Gebruiker

wil je de waterkwaliteit verbeteren dan zal je mestaanwender moeten controleren en niet de producent. een 100% mestproducent heeft geen grond om de waterkwaliteit te verbeteren maar krijgt wel de schuld in de schoenen geschoven.

Als je de grondwaterkwaliteit wilt verbeteren ga je dat meten en daar op sturen. Niet de mestproducenten die hebben toch geen invloed!

Gebruiker

weet je wat ook fraude is  dat je na 3 jaar nog niet je toeslag rechten hebt uitbetaalt gekregen

Gebruiker

John, jij weet ook dat het vaak grote producenten met relatief weinig grond zijn die lekker dumpen en droge fractie met een creatief monster op papier afzetten. Fraude in een notendop en tot heden nauwelijks te handhaven.

Gebruiker

Het is erg jammer dat van alle boeren er niet een bedrijf hetzelfde is en denkt , wel kijkt 90% naar zijn buurman , kijk eens naar investeringen die worden gedaan als de melkprijs goed zit gaan er uitbreidingen komen in de productie van melk terwijl we weten dat het eigenlijk niet kan. we kunnen als onderneming door de automatisering bijna eindeloos produceren, en om dit probleem te tikkelen zal op alle producten een quotum regeling moeten plaatsvinden, er zijn voorbeelden te over. En LTO of andere organisaties de schuld geven van slecht beleid, daarvoor zijn we zelf verantwoordelijk want iedereen heeft zijn eigen mening , in de jaren 70 en 80 werd door div.. organisaties in Brussel gezamenlijk onderhandeld over een melkprijs en kwamen ze er altijd wel met winst weg . Als je er in verdeeldheid ingaat heeft de tegenpartij vrij spel en sta je al achter. BV. het meetellen van de fosfaten die verbrand of geëxporteerd voor het productie plafond , hier moeten we een zwaar discussiepunt van maken , dit is na 2002 ontstaan en is niet in de besluiten opgenomen, als we dat winnen kunnen we onbeperkt produceren, hierin valt winst te halen.

Gebruiker

Ben het niet eens met info:
Ik geef Lto wel de (mede) schuld van dit wanbeleid namelijk eerst roepen het kan niet op (bouwen, produceren jongens geen quotum meer!!) om vervolgens iedereen in een fosfaatreductieplan te stoppen. Terwijl er ook boeren zijn die op peildatum zelfs een paar dieren minder hadden als bijvoorbeeld in 2013 of 2014 en deze groep maar beboeten!! idioot ten top!

Gebruiker

Moet LTO haar leden geen ruimte geven om te ondernemen? Volgens mij is iedere ondernemer zelf verantwoordelijk voor zijn stappen.
Als LTO had gesteld dat het uitbreiden gevaarlijk is en boeren zouden hiernaar hebben geluisterd, dan waren de ondernemers die dit advies in de wind sloegen, spekkoper.