DCA Mestmarkt

Vogelgriep zet streep door mestnotering

27 November 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Nederlandse mestmarkt staat deze week in het teken van de vogelgriep. Intermediairs die in de handel van kippenmest zitten, staan deze week stil. Bovendien zorgt de ziekte voor veel onzekerheid, wat de markt geen goed doet, zo blijkt uit de analyse van DCA.

Voor het eerst kan er geen notering voor kippenmest worden gemaakt

Door de uitbraken van vogelgriep kan er in week 48 geen notering van kippenmest worden gemaakt. Het is voor het eerst dat deze situatie zich voordoet. Bovendien is het onduidelijk hoe de ontwikkelingen de komende dagen gaan verlopen. Normaal gesproken lopen de ophaalbijdragen in deze periode van het jaar op. Verwacht wordt dat wanneer er weer kippenmest kan worden gereden de ophaalbijdragen verder gaat stijgen.

De handel in drijfmest verloopt stroef. Het aanbod van drijfmest schijnt gemiddeld toch groter te zijn dan gedacht. Insiders geven aan dat het lastiger wordt om de mest geplaatst te krijgen bij akkerbouwers, omdat de inzet fors is voor de toe te betalen bedragen.

Bij een groot aantal varkenshouders is de rek er, in financieel opzicht, behoorlijk uit. Het mestaanbod beperkt zich hierdoor tot de zogenaamde noodvrachten. Ten opzichte van het afgelopen jaar schijnt de ruimte in de Nederlandse mestopslagen bovendien kleiner te zijn.

De ophaalbijdragen stabiliseren deze week grotendeels, maar hebben een stijgende ondertoon.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Melkboer 30 November 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mestmarkt/artikel/10860844/Vogelgriep-zet-streep-door-mestnotering]Vogelgriep zet streep door mestnotering[/url]
Mensen, laat je niet gek maken. STEMMINGMAKERIJ!!!!!!!
erik 30 November 2014
wen er maar aan , dat je wat minder geld overhoud voor tot nu toe quotum en vanaf nu grond. Je moet leren keuze's maken melkboertje
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden