Analyse DCA Mestmarkt

Prijzen van VVO's gaan op mestmarkt omlaag

19 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse mestmarkt lijkt richting de jaarwisseling wat meer te ontspannen. De idee leeft dat er de laatste weken voldoende ‘achterstand’ is weggewerkt. Achterstand in verwerking, maar ook in het creëren van ruimte in de mestputten. Voor veehouders die nog mest moeten verwerken lijkt er nog voldoende aanbod van VVO’s te zijn, zo analyseert DCA Mestmarkt. De ophaalbijdragen zijn deze week licht gestegen.

De prijzen van VVO’s zijn door meer aanbod dan vraag de laatste weken gezakt. Dat geeft veehouders, die hun verwerking nog niet voor elkaar hadden, de mogelijkheid om voor lagere prijzen alsnog VVO’s af te sluiten.

Het komende jaar gaan de mestverwerkingspercentages fors omhoog (Zuid 50 procent, was 30 procent; Oost 30 procent, was 15 procent; Overig 10 procent, was 5 procent). Hoe dat gaat uitwerken in de prijsvorming van mest, is lastig aan te geven. Insiders geven wel aan dat veehouder die in 2014 tot het laatst hebben gewacht, er dit jaar goed mee weg zijn gekomen.  Maar of dat komend jaar weer het geval is, is nog maar zeer de vrag.

Wilt u ook de officieel erkende mestnoteringen van DCA ontvangen, sluit dan nu een abonnement af.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden