Analyse DCA Mestmarkt

Ophaalbijdrage mest schiet richting 18 euro

8 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het goede weer zorgde ervoor dat er de afgelopen week veel mest kon worden uitgereden. Dit heeft ook zijn weerslag op de ophaalbijdrages voor varkensdrijfmest. Deze zakken verder weg. Ondertussen blijft het zoeken naar mest, zo blijkt uit een nieuwe analyse van DCA Mestmarkt.

De gunstige weersomstandigheden zorgde ervoor dat op brede schaal mest kon worden uitgereden. Door het uitrijden neemt ook de vraag toe en staat er spanning op de beschikbaarheid van mest. Het aanbod vanuit de veehouderij blijft beperkt en wordt omschreven als moeizaam.

Vrijwel de hele maand februari staan ophaalbijdrages al onder druk en dit zorgt ervoor dat veehouders het idee hebben dat prijzen nog verder omlaag kunnen. Zoalng de put niet vol zit is aanbieden van mest niet noodzakelijk.

Uitzonderingen zijn er echter ook. Veehouders die aanbod geven wanneer de tegenpartij de prijs fors wil laten zakken. Incidenteel lukt dat, maar bij het gros van de gerenommeerde mestintermediairs wordt een andere werkwijze te gehanteerd.

Discussies over wat dan de markt is zijn niet verbonden met het product mest. Deze week deden er ook berichten de ronde dat Duitsland zich zorgen maakt over veel mestexport. Toch merken de huidige exporteurs daar weinig van. Een verscherping van het toezicht hoef niet nadelig te zijn voor wie zich aan de regels houdt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

mestMestmarkt
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
agv vof 8 Maart 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10821864/Ophaalbijdrage-mest-schiet-richting-18-euro]Ophaalbijdrage mest schiet richting 18 euro[/url]
Voor mij als mesthandel mooie info
m marsman 8 Maart 2013
prijzen zijn in werkelijkheid veel lager
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden