Analyse DCA Mestmarkt

Beperkte stijging van ophaalbijdrages mest

18 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Uitrijdseizoen 2014 is gesloten. Maandag was de laatste dag dat er nog mest uitgereden mocht worden. Door het droge weer kon er de laatste twee weken nog veel mest uitgereden worden. Nu het seizoen afgelopen is stijgen de ophaalbijdrages.

Na afgelopen maandag is het exit met het uitrijden van mest in Nederland. De ideale weersomstandigheden hebben behoorlijk meegewerkt om, zoveel als mogelijk is, de knelpunten in mest zo klein mogelijk te maken.

Nu het uitrijden van mest voorbij is, zijn ook de mestbewegingen drastisch verlaagd. Het lossen in opslagen gebeurt nog op kleine schaal. Intermediairs zijn vooral bezig met het maken van afspraken voor volgend jaar met akkerbouwers en gunnen elkaar daarbij weinig ruimte. De akkerbouwers maakt van deze situatie gebruik door geld te vragen om nu al mest in zijn opslag te laten rijden.

Verbazingwekkend is nog steeds de rust in de handel van verwerkingscontracten. De ophaalbijdragen stijgen deze week beperkt. Dit heeft vooral te maken met de handelsactiviteiten die nog op een laag pitje staan. Zo stijgt de prijs van varkensmest aan de bovenkant met een euro tot 22 euro per ton. De onderkant blijft stabiel op 17,50 euro. Bij rundveemest stijgen zowel de boven- als onderkant. Die komt uit op 15 tot 15,50 euro per ton. De ophaalbijdrages voor pluimveemest blijven stabiel of laten een daling zien.

vleesvarkensdrijfmest.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

mest
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden