Omliggende bedrijven virusvrij

Vogelgriep vooralsnog beperkt

28 November 2016 - Redactie Boerenbusiness

De vogelgriepuitbraak met het H5N8-virus lijkt beperkt gebleven tot de getroffen eendenhouderij in Biddinghuizen. Op acht andere nabijgelegen pluimveebedrijven is getest op vogelgriep. Daarvan zijn geen positieve monsters teruggekomen, meldt de NVWA.

Vijf van de onderzochte bedrijven zijn ook preventief geruimd omdat ze erg dicht bij de getroffen eendenhouderij waren en het risico op verspreiding groot werd geacht.

Met de maatregelen wil de NVWA voorkomen dat het griepvirus zich niet verder verspreidt. Voor pluimveebedrijven in een zone van 10 kilometer rond het bedrijf in Biddinghuizen was door Martijn van Dam een vervoersverbod afgekondigd.

Bezoekers mogen alleen na zeer strenge maatregelen op het erf

Voor alle bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de productie van vlees en eieren geldt sinds 9 november een ophok- en afschermplicht. Ook de bezoekersregeling voor pluimveebedrijven is aangescherpt. Er gold reeds een verbod voor buitenstaanders om stallen te betreden. Deze maatregel is nu uitgebreid tot een verbod voor buitenstaanders om het erf te betreden. Bezoekers mogen alleen nog na strenge hygiënemaatregelen het erf betreden. Ook moet pluimvee klinisch worden geïnspecteerd binnen 24 uur voor vervoer naar een ander pluimveebedrijf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden