Gebruiker
schoenmakers1

als een boer zo`n fout maakt noemt men dat een economische delict, dus boete, korting op betalingen van de overheid. Ben benieuwd hoe er nu mee om wordt gegaan nu het gewoon een medewerker van de overheid is die in de fout gaat, zou niet meer als normaal zijn dat deze ook een boete krijgt en korting op zijn salaris, zowel degene die het doet als de opdrachtgever

Gebruiker

Ik vind, maar slechts op basis van de informatie in bovenstaand artikel,
het vreemd en bedenkelijk dat staatsbosbeheer zijn gronden niet wil inleveren.
Niet alle partijen in deze kwestie hebben ogenschijnlijk  een openbaar gelijke kans.
Het RVOB zou het sieren hierin een verklaring af te leggen.

Gebruiker
agriklootje

Hoezo blunder, ze willen de hoogste prijs, en hoe jaag je die op, door de tot dan toe hoogste "per ongeluk"bekend te maken.

Gebruiker

Gaat RVOB ook snel de voorwaarden voor wat betreft het bouwplan controleren. Ik heb de indruk dat dit na de inschrijfronde van 2 jaar terug nog niet gebeurd is.

Gebruiker

Dit kan overigens eenvoudig via Boerenbunder.

Gebruiker
Leo zonder land

Wat een farce,, is één groot manipulatie spel. Een dergelijke veiling moet dan gewoon opnieuw. En wat een slecht beleid dat de Staatsbosbeheer zo maar kavels uit de verhuur kan krijgen terwijl deze gewoon onder RvB zitten!!

Gebruiker

Staatsbosbeheer wel!!
Alle boeren die het land huurden wilden het ook langer houden, en hebben dat ook bekent gemaakt. Maar het was praten tegen een muur!!
Veel kleinere bedrijven die via structuurbeleid land bij konden huren zijn het nu weer kwijt. Kleine boeren leveren in de grote gaan ermee aan de haal !!!

Gebruiker

Vraag me af wie nu blij  moet zijn... de huurder of de niet huurder. Waar wil je het mee terug verdienen?

Gebruiker

zou mooi geweest zijn als er niemand had ingeschreven.......

Gebruiker

Fout van zowel overheid als boer dit flik je je collegas niet. Onderzoeken!

Gebruiker

Dit is geen blunder maar slimme set.

Gebruiker
Hoogste bieder

Laat ze het alsjeblieft onderzoeken, het bod was al ruim voor sluitingstijd ingediend. Dan hoop ik dat BoerenBusinnes ook zal publiceren dat het eerlijk is gegaan.

Gebruiker

Laat ze snel ophouden met deze vorm van grond verpachten. Dit is een hele grote blunder, is niet op een rechtmatige manier gegaan, snel een streep zetten door deze hele veiling. Het nieuwe kabinet gaat vast niet meer mee in deze vorm van verpachten. Enige vorm van duurzaamheid is hier heel ver te zoeken.

Gebruiker
Meester Peen

Iedereen kan wel lekker klagen, maar verzin eens iets beters. Hoe het nu ging door willekeurig te verdelen aan boeren die al op leeftijd zijn slaat ook nergens op.

Gebruiker

ik begrijp wel waarom RvB kavels heeft teruggetrokken. Die gaan ze later een keer veilen.
Als je steeds een beetje veilt, hou je het aanbod laag. Bij een grote vraag weet iedereen wat dat met de prijs doet!

Gebruiker

Ik heb af en toe het idee dat dit steeds meer tot slavernij gaat leiden. Tot het gaatje gaan om toch maar te kunnen werken en je machines te benutten. De grondeigenaar leunt achterover harkt zijn geld bij elkaar en lacht erbij. Je zou eigenlijk een coöperatieve pachtersvereniging op moeten richten die als enige bieder meedoet op de grond en die deze daarna onder de leden verdeeld.

Gebruiker

Meeste reageerders komen uit jaar kruik. Per inschrijving geeft beste kans. Opbieden is opruien, door middel van gunnen komt het altijd bij de vertrouwde lui. Dat dit niet volgens de regels is gegaan is duidelijk.
De gegunde mensen hebben de rechten, de vrijgegeven prijsinformatie was tegen de regels, deze mensen kunnen een schade vergoeding eisen via de rechter. Opbrengst - directe kosten voor de gene die nu dit land mist.

Gebruiker

Enorme pacht betalen,  kan dit wel ??????????
En  deze boeren hebben de toeslagrechten  ook nodig  ????????????
Ze zijn met zijn allen  ,incl. overheid  HARDSTIKKE GEK  !!!!!!!