Gebruiker

ja,en moet belgie nu voorop met deze probleematiek.in nederland is het niet anders en pak bv aardappelen bij albert h 1,29 in de reklame.
nedato zou er de telers prijs bij moeten zetten. een schande maar belgische boeren ik steun jullie. want de zlto doet ook niets.

Gebruiker
gijs schreef:

Dit is een reactie op dit artikel:

ja,en moet belgie nu voorop met deze probleematiek.in nederland is het niet anders en pak bv aardappelen bij albert h 1,29 in de reklame.
nedato zou er de telers prijs bij moeten zetten. een schande maar belgische boeren ik steun jullie. want de zlto doet ook niets.

Nedato gooit telers uit het programma op dit moment.
Flevostar is falliet.
De meeste exporteirs en verwerkers hebben het heel zwaar.
Wat neemt de retail af 10%.
Misschien telen we met zijn allen wel gewoon veel te veel.
Eerst moest het global gap zijn nu weer milieukeur.
En de boer maar kosten maken.

Gebruiker

Geschilde partjes hier in de super 2.98 per kg.. dat is 100x telersprijs!
Dit is 3de wereldproblematiek in Neder-
land!
Uitbuiting van de boeren en hun gezinnen!

Gebruiker

Allemaal waar wat jullie hier verkondigen, maar wie prikt hier doorheen. Wie neemt het heft in eigen handen en wie durft met dit probleem op te staan en naar buiten te treden?! Van onze LTO of ZLTO hoeven we het niet te verwachten. Ik denk dat wij teveel verdeeld zijn en voor eigen parochie staan te preken. Ik heb jaren bij de LTO gezeten en tig keer opgegooid om op te staan en op TV voor een breed publiek (de consument) het hele verhaal te vertellen. We hebben niks te verbergen en kunnen op een nette manier de werkelijke waarheid verkondigen! De retail wordt rijk over de rug van alle producenten, en de consument heeft er totaal geen idee van. Met een open en eerlijk verhaal zijn prijzen, maar ook direct imago enz. te verduidelijken voor iedereen!

Gebruiker

Het is weeral een landbouwer uit de stal van het ABS, die het aan durft man en paard te noemen. Het is ook ENKEL en alleen het ABS die voor de modale boer opneemt en MEENT. De BB , met al hun makke schapen, ingedommeld en met de rug tegen de muur, zal wel weer veel priet praat uit kramen, mar de boeren welgemeend helpen of durven te steunen, kunnen en WILLEN ze niet. Immers in alle AVEVE centra worden ook groenten verkocht.

Een boer is geschapen  en behandeld als een koe: uit melken tot ze af gemolken zijn...wereld wijd en van alle tijden.

Gebruiker

het zit niet zo zeer bij de winkelier wij draaien ook maar 18 procent op agf maar het zit hem bij de veiling en tussenhandel per kist op de veiling betaal je zoizo al 1,50 dan de prijs van bloemkool en voor ons als winkelier ook nog de tussen handel want aan kleinere aantallen wordt niet geleverd vanuit de veiling
ga daar maar eens achteraan inplaats direct Retail de schuld te geven Campina precies zelfde verhaal in tijden dat zuivel belachelijk goedkoop moet worden geproduceerd voeren zij alleen maar prijsverhogingen door 16 pakjes roomboter komt mij inkoop op 49 euro dus nogmaals de tussenhandel die maakt absurde winsten

Gebruiker

de schuld op de retail steken is kort door de bocht de vlaamse boeren staan in rij en sommige met geld te zwaaien om toch maar aan contract te geraken bij de diverse diepvriesfabrieken want ze hebben allemaal (te) veel goedkope arbeidskrachten en die moeten  natuurlijk werk genoeg hebben. Dat is de kern van het probleem met name ongelimiteerde goedkope arbeidskrachten .
Vroeger waren de fabrieken vragende partij om groenten te kweken en nu is het andersom als je zit te zagen om maar aan contract te geraken en constant wilt uitbreiden hoe kan je dan een degelijke prijs afdwingen.
We doen ons gewoon zelf de das om en het is niet die eerste maal in onze sector;

Gebruiker

de schuld ligt bij de retailer die maken absurde winsten altijd op groente en fruit.pardon maar 18%... jullie zouden niet meer als 5% mogen maken . wij als telers draaien 10 % min wel te verstaan  want daar moeten ze het van hebben klanten lokken over de rug van de teler gewoon schandalig heel de gezonde markt werking hebben hun om zeep geholpen met un laagste prijsgarantie/2 halen 1 betalen/ hamsteren enz. allemaal verkeerde actie alles kunnen die lui 300% door berekenen en de boer onderste in de keten maar wel de belangrijkste die krijgt de helft van de kruimels  als hij geluk heeft dit kan zo niet langer .1 week alle winkels leeg kijken hoe hard ze piepen..

Gebruiker

tja hans draai maar eens paar week mee dan moet je maar niet langer bij de grote ketens afspraken maken en wat meer lokaal denken de grote ketens maken alles naar zijn grootje

Gebruiker

Flevo Star failiet lees ik op form ??????????
Ik hoop dat het niet de waarheid is
Kundige man die Kodde

Wel grote fout van die flakkenaar aan te nemen  maar heb begrepen dat die enige tijd terug al was ontslagen.