Gebruiker

Grond waar voedsel kan groeien voor mens en dier vol leggen met zonnepanelen voor stroom en in afrika of waar ook in de wereld mensen/ dieren laten verhongeren?
Wie is er nu gek, dat moet gewoon niet kunnen
Er is ruimte genoeg op de daken

Gebruiker
koeboertje

Leg ze maar in Afrika neer daar is veel meer zon dus meer rendement,
en landbouwgrond is daar voor landbouw toch minder geschikt dan hier
Stroom kun dan weer transporteren via hoogspannigsleidingen ,dan maken wij wel voedsel voor hun

Gebruiker
Normaal mens

Dat is precies de reden van de massale immigratie. Wij, het rijke westen, zullen wel even bepalen hoe zij, in Afrika, moeten leven. Dan moet je niet verbaasd zijn dat die gasten naar hier komen natuurlijk.

Gebruiker

Koeboertje. Heel Afrika is in een zin afschrijven is erg kort door de bocht. Afrika kent zeer veel goed landbouwgrond. Daarnaast is het transporteren van stroom over lange afstand niet heel efficient, het kent grote verliezen.

Gebruiker

In Elsevier heeft vorig jaar een uitvoerig artikel gestaan over massa emigratie. Dat is (vooral politiek) een bijzonder ingewikkeld probleem. Zo eenvoudig als Normaal Mens het zich voorstelt is het echt niet. Verder zoals Student stelt, elektrische energie vanuit Afrika naar Europa transporteren is, tesamen met enorme verliezen, technisch eigenlijk niet haalbaar. Zie het maar als dat hoogspanningsleidingen hier ook vrijwel allemaal bovengronds zijn.
En, misschien is dat ook eenvoudig voorgesteld, maar 1 ha zonnecellen zal veel beter renderen dan wintertarwe. Dus waarom niet? De hier verbouwde voertarwe komt wel van elders voor een habbekrats. En zo zijn er nog wel een paar gewassen die je zo kunt omruilen voor zonne-akkers.

Gebruiker
koeboertje

ik wil alleen maar aangeven dat wij hier in nederland de zon veel minder schijnt  dan in andere delen van de wereld of met name europa ,waarom willen we in dit kleine landje dan alles proberen te realiseren.
En als een hectare grasland 20000 kg co 2  per jaar vast kan binden ,moet je dit iegenlijk weer van de co 2 winst van de zonnepanelen aftrekken , waar geen zon schijnt groeit ook niets meer !

Gebruiker
Piet Paneel

Heb je de foto goed bekeken koeboertje? Ziet er aardig groen uit toch?

Gebruiker
Gerard Gras

De foto ziet er leuk uit, maar in de praktijk is dat wel anders en heeft koeboertje wat dat betreft gelijk. In de schaduw groeit nauwelijks gras en wordt dus nauwelijks co2 vastgelegd. Ik ben niet zozeer tegen het plaatsen van zonnepanelen, maar de CO2 winst is lang niet zo groot als dat men denkt, wanneer op diezelfde vierkante meters geen hoogproductieve gewassen meer kunnen groeien.

Gebruiker

Nam komt met voorstel afbouw gaswinning in Groningen, lees ik zojuist. Zou het vreemd zijn om te denken, dat er dan in NL e.e.a. gaat veranderen?