Gebruiker

Belasting kun je toch middelen? En wie heeft er over de laatste 3 jaar gemiddeld nu zoveel verdiend? Leuke praatjes van een accoutant om je nog meer te laten betalen, aan zijn kantoor.

Gebruiker
Jos Schreurs

Hans, Ik begrijp wat je wil zeggen. Middelen van inkomens is in de praktijk maar beperkt. Dit kun je zeker inzetten. De boodschap van het bericht is dat je ook goed moet kijken naar de presentatie van je bedrijf. Dat kan dan best samengaan met belastingbetaling en de door jou genoemde middeling.

Gebruiker

De "presentatie" van je bedrijf kan goed genoeg zijn, dit geeft geen garantie op een goed inkomen. Veranderende Nl. en EU regelgeving, en internationale producties met onze slechts voor agrarische producten open grenzen hebben veel grotere invloed op onze inkomens dan onze prestaties.  Ipv "presentatie" kun je beter spreken over prestatie. En financieel heb je die niet in de hand zoals ik hierboven aangeef. Overigens, banken hanteren heel andere criteria dan jouw toekomst. Allereerst wordt naar de belangen van de bank zelf gekeken, wie een crediet krijgt of niet.

Gebruiker

Jos, waarom worden er (net als in het grote bedrijfsleven) richting o.a. banken geen bedrijfseconomische cijfers gepresenteerd, richting de fiscus uiteraard de fiscale cijfers.
Ik denk dan met name aan een ander weergave van enerzijds waarderingen van grond, vee en voorraad en anderzijds fiscale reserveringen en fiscale afschrijvingen.

Richting de banken is niet alleen de bedrijfswinst belangrijk met vooral ook de mutatie en de omvang van het Eigen Vermogen.

Gebruiker
jan veltkamp

Als ik een lening nodig hebt en de bank kijkt niet verder dan de belasting aangifte dan is het tijd om een andere bank te zoeken die wel deskundigen in dienst hebben die door de belasting aangifte ballon heen prikken. Maar helaas is mijn eigen ervaring ook (Rabobank) dat de "deskundige" vertelde dat ik maar kunstmatig het inkomen op de belasting aangifte moest verhogen en dan ook voor hogere lening in aanmerking kwam. Dus met het zelfde inkomen ga je dan meer belasting betalen maar dan kon ik wel een grotere lening krijgen. Gelukkig was er een alternatief met meer realiteitszin en kennis.

Gebruiker
emile bleijlevens

als het inderdaad zo is dat sbr een dwingend karakter heeft voor de banken dan wordt het hoog tijd voor de banken dat ze ook voor de boeren uitgaan van een commerciele jaarrekening. De banken doen dit ook voor de multinationals.
Het is van de zotte dat ze discriminerend optreden voor hun eigen leden.
Dit onderwerp moet bij de raad van bestuur bij Rabo op de agenda komen.

Gebruiker

U kiest er zelf voor fiscale cijfers te maken, u mag ook bedrijfseconomische cijfers maken. Daarnaast geldt volgens mij nog altijd cash is king, dus al er belasting bespaart kan worden is mijn advies doen!

Gebruiker

Beste Jan , wat was dat alternatief ?