Gebruiker

Beste boeren in de omgeving van Drenthe, Overijssel & Gelderland,

De laatste jaren zijn er steeds meer initiatieven gestart rondom boerderij- en voedseleducatie voor schoolgaande kinderen. Steeds meer boeren stellen hun boerderijen en tijd open voor boerderij- en voedseleducatie initiatieven. De boeren helpen de kinderen op een leerzame, maar vooral ook spelenderwijze, manier te ontdekken waar hun eten vandaan komt, wat daar allemaal voor nodig is en wat je met die producten kan doen. Op deze manier ontstaat er bij de kinderen meer bewustwording en waardering voor hun voedsel waardoor zij in de toekomst mogelijk gezondere voedselkeuzes maken. Daarnaast ervaart de boer ook meer waardering en erkenning voor het harde werk wat zij elke dag leveren om het voedsel te produceren wat wij elke dag eten.

Mijn vraag aan jullie is, wie van jullie geïnteresseerd zou zijn in een kort, en geheel vrijblijvend interview, naar de kijk van de boer op boerderij- en voedseleducatie en waarom u als boer wel of niet aan zo'n soort initiatief zou deelnemen. Welke afwegingen worden daarbij gemaakt? Welke motivaties heeft u om hieraan bij te dragen, maar ook welke belemmeringen ziet u hierbij?

Het interview dient niet om u over te halen om aan zo'n initiatief deel te nemen, maar echt puur om meer inzicht te krijgen in hoe boeren over dit soort initiatieven denken en waar boeren behoefte aan hebben. Met dat inzicht kunnen we deze initiatieven zodanig inrichten dat ook de boer meer tegemoet wordt gekomen!

Lijkt het u interessant om hierover in gesprek te gaan, kunt u mij voor meer informatie mailen naar E.E.Post@outlook.com. Bent u boer, maar woont u niet in deze omgeving? Geen probleem, als u boeren kent die in deze regio's wonen en mij hiermee willen helpen, mag u mijn bericht en e-mailadres naar hen doorsturen!

Jullie bijdrage zou heel waardevol zijn!

Eva Post
Stagiair bij Food Hub en Lekker Boer