Gebruiker

Goed dat dit eens openbaar gemaakt wordt.
Ik snap alleen NIET, dat deze partij zich nog vertegenwoordiger mag noemen van alle melkveehouders.

Gebruiker

Bedankt voor het uitspitten van de cijfers Leonie.
Ik ben zelf al jaren geen lid meer en dan word je vaak verweten dat je op de bagagedrager meelift. Ik heb dat altijd een onterecht argument gevonden omdat je ongewild meerijd in een richting die je niet wilt.
Uit deze cijfers blijkt dat het wel erg vol op de bagagedrager is geworden en eigenlijk kunnen we dan wel stellen dat we als sectoren onszelf geen dienst bewijzen door het stuur in handen te geven aan zo'n kleine club.
Dat is echter wel een gevolg van de keuze om achterop te blijven zitten.
Het meest kwalijke op dit moment  is echter dat allerlei instanties en overheden nog steeds denken met 'alle' boeren te praten als LTO aanwezig is bij overleg.
Ik hoop dat LTO inderdaad meer openheid gaat geven over haar werkelijke beperkte omvang in dergelijke platforms. Misschien komen er daardoor weer meer mensen van die bagagedrager af om mee te sturen.

Gebruiker

Het is bij alle organisaties hetzelfde liedje:  Ook bij POV dromen ze lekker over die 80% leden volgens mevrouw Jansen ....... Heeft ook met PR te maken. Als je verkondigt dat nog niet de helft van de boeren lid is, komen er nog meer opzeggingen.....

Gebruiker

Alles goed en wel, als LTO wegvalt of in betekenis afneemt,  wie gaat het gat opvullen?  We moeten oppassen dat er steeds meer regelgeving georganiseerd wordt zonder inspraak door ons, dus nogmaals wie gaat dat doen?
Of zijn we toe aan een totale nieuwe structuur vanuit een verplichte nieuwe organisatie?
Waar zijn de mensen in de sector met een heldere vooruitziende blik, los van het oude model het oud denken, met een heldere visie?
Kan het LEI daar iets in betekenen?

Gebruiker

Het is al jaren een doorn in het oog dat (Z)LTO "oude" leden in stand houdt. HIERUIT BLIJKT AL WEL DAT ZE DEZE NIET KUNNEN MISSEN!! Wellicht dat de ledenlijst op tafel komt bij overleg. Dan kunnen ze toch pronken met aantallen

Gebruiker

Het is goed dat er een nieuwe structuur komt betreft belangen organisatie. Boeren voor boeren werkt niet meer. Er zitten op dit moment boeren in afdelings- besturen die weten van bepaalde zaken die niet kloppen, maar niets doen. Wellicht uit eigen belang of angst. Neem nu b.v. de mestfraude.  Dat er transporten plaats vonden die niet deugde wisten ongetwijfeld bepaalde afdelings bestuurders. Maar niemand neemt stappen

Gebruiker

Wat een onzinberekening. Iedereen die de melkveehouders in zijn omgeving een beetje kent en wel eens op ledenvergaderingen van LTO komt, zal bevestigen dat zo'n lage schatting van 13,5% melkveehouderijleden nergens op slaat.

Gebruiker

Ook ik heb mijn lidmaatschap van LTO enkele jaren geleden opgezegd.
Daar ben ik zeker niet trots op.
Ik heb dit gedaan omdat ik mijn belangen en die van de blijvende generatie boeren absoluut niet behartigd zag.
Er is door het huidige LTO veel te veel, met alle in Nederland zichzelf belangrijk vindende organisaties overleg gepleegd.
Dit heeft een klimaat geschapen dat uit economisch oogpunt alleen nog maar geschikt is om te stoppen als boer.
Belangenbehartiger ben je in mijn ogen voor de mensen die in de sector werken en willen blijven!
Hoop oprecht dat er een nieuwe belangenbehartiger zal ontstaan met een stevige rug, dit om niet met de wind van elke onnozele organisatie mee te buigen.
Op deze manier laat je ook zien dat je als sector iets voorsteld!

Gebruiker
JW de kloet

internet poll opstarten wie nog wel of geen lid is.

Gebruiker

Een nieuw  agrarisch front opzetten en dan zo dat we verkiesbaar zijn in de politiek 1 partij in plaats van een versplinterde organisaties

Gebruiker

Héél interessant! En dan nog steeds met de borst vooruit dat zij "de sector" vertegenwoordigen. Wanneer je kijkt naar productie in plaats van naar bedrijven, dus in kg geproduceerd product zal blijken dat LTO een nóg kleiner % vertegenwoordigd.  Plat gezegd: die boer die nog steeds 35 koeien melkt of 300 zeugen heeft (niets mis mee hoor) blijft trouw LTO-lid, degene die zijn bedrijf voort wil zetten is al lang weg als lid. "Jip en Janneke; de boer blijft lid, de agrarisch ondernemer steekt geen geld meer in deze achterhaalde club"

Gebruiker

ze praten niet namens de meerderheid maar ze luisteren ook niet naar de minderheid

Gebruiker

Deze club wordt helemaal uitgehold, blijkt ook maar weer nu ze helemaal geen sterke achterban meer hebben. Zie ook liever clubs als de NAV of boerbewust. Die staan tenminste voor een mening.

Gebruiker

Hans ga mee besturen en pak de bal op.Dit geld voor alle afvallers die het beter weten. Mensen blijft georganiseerd. Individueel héb je helemaal geen inspraak!

Gebruiker
Erwin Haveman

Jammer dat onze inzet op deze manier wordt gewaardeerd, als de juiste cijfers worden gebruikt lijken de tegenstanders van LTO Noord in de minderheid. Ter illustratie van het broodje en de aap: in West-Nederland hadden we op 1 november 2017 10.030 leden. Volgens CBS waren er in 2017 12.397 agrarische bedrijven in FL, NH, UT en ZH. 'Ongewogen' organisatiegraad dus bijna 81%. Nadere duiding @LTONoord volgt later.

Gebruiker

voor het lokale LTO bestuur kan ik veel lof opbrengen, die laten zich op veel positieve manieren zien. Voor die stropdassen in den haag, die kloppen ons massaal het geld uit de broek.
klopt dat ze hele families tellen als lid, ik werd vorig jaar benaderd, of onze namen allemaal opgeschreven mochten worden als lid, kostte niks.

Gebruiker

Nu liegt LTO ook nog over hun eigen cijfers cijfers.... slechte zaak van deze organisatie !!!

Gebruiker
Leonie Bosch

Top dat je de moeite neemt te reageren. Het enige doel is transparantie. Als je merkt dat er onrust komt en je hebt de cijfers om die weg te nemen dan is het toch alleen maar mooi om dat te doen? Sterker nog ‘omarm’ de kritische geluiden uit de maatschappij dat houdt je scherp en laat zien waar de focus moet liggen. Het is meer dan mooi dat er vertegenwoordiging van de landbouwsector dicht bij het vuur zit. Maar het valt wel op dat er een soort van irritatie lijkt te zijn als er gevraagd wordt naar het bestaansrecht van LTO, is dat nu werkelijk een gekke vraag? Is dat niet een vraag die bij jullie juist moet leven. Waarom niet gewoon open in gesprek gaan en zorgen dat de eenheid blijft (of terugkomt) in plaats van bij een kritische noot (terecht of onterecht) reageren of het een aanval is!  Als jouw cijfers kloppen en 80% van de agrarische bedrijven zijn lid, dan is dat toch iets om trots op te zijn? Als die leden in tweetallen gerekend (gezinsleden) zijn dan is het nog een mooi getal, maar wel een ander getal. Maar nog steeds prima.

Gebruiker

Ik had mijn lidmaatschap van ZLTO na 35 j opgezegd enige jaren geleden. Ik was zeer actief maar kritisch bestuurder. Alle (tientallen) kritische bestuurders werden zachtjes maar dringend uit hun organisatie gezet. De arrogante liegende pluche-zitters bleven zitten. Een koeienboer vertegenwoordigende akkerbouwzaken, een varkensboer vertegenwoordigde mestbelangen voor de akkerbouw enz. Toen ik voor mijn bedrijf ergens uitgenodigd was werd ik geschoffeerd door de toenmalig directeur van de ZLTO die daar namens de sector zou zijn; wat ik dacht daar wel niet te komen doen. Hij vertegenwoordigde mij toch??
Toen niet en nooit meer.

Gebruiker

waarom reageert lto zelf niet en maakt de cijfers openbaar? ze hebben toch niks te verbergen. of zouden ze zoveel leden hebben geroyeerd in de kalverfraude dat ze het zelf ook niet meer durven.als Facebook Google transparant moeten zijn dan kan lto dat toch ook doen. nu krijgen vele er alleen maar een verder onbehagelijk gevoel bij

Gebruiker

Waarom is de jaarlijkse contributie (bijna) verdubbeld ? (deze vraag heb ik aan LTO NOORD gesteld, maar ik heb daarop (wel een ontvangstbevestiging, maar)geen antwoord gekregen...

Gebruiker
Westbrabander

Dan stop ik er ook maar mee

Gebruiker

Waarom denken nog zovelen dat de LTO  een boeren-belangenbehartiger is? Zij zijn er voor de sector, dus voor iedereen van producent tot consument. Daarom is het "beleid" van LTO ook vaak niet in het belang van die boer, maar wel voor de andere schakels in die keten. Daarnaast is LTO een doorgeef-luik van de overheid, zij worden daar ook grof voor betaald. Dus denk maar niet dat je als boeren die organisatie kunt ontmantelen, zij opereren op een hoger niveau.

Gebruiker

Als lto lid stoor ik mij al jaren aan het meewaai beleleid over bv gbm middelen en de feiten over deze middelen niet goed verdedigt

Gebruiker

Als lto lid stoor ik mij al jaren aan het meewaai beleleid over bv gbm middelen en de feiten over deze middelen niet goed verdedigt