Gebruiker

Dan heeft die grashoff ons er letterlijk en figuurlijk mooi in genaaid

Gebruiker

De komende verkiezingen zullen voor de boeren van groot belang zijn, Groenlinks kan dan weleens de grootste partij worden als de VVD wegzakt.
We weten allemaal welke kant het dan vervolgens met de agrarische sector op zal gaan, het GLB beleid wordt vanaf 2020 zodanig dat lidstaten zelf veel meer mogen beslissen over de besteding van deze gelden, dat zou voor de Groenlinksen koren op de molen zijn om een grote pluk geld wat voor boeren bestemd is te gaan gebruiken voor natuur etc.  Ook zal de milieuwetgeving veel strenger gaan worden(bestrijdingsmiddelen gaan het zwaar krijgen).

Gebruiker

Kjol, gelijk heb je, maar .... maak van deze gelegenheid gebruik zou ik zeggen.
Produceren voor de wereldmarkt is met Ned. omstandigheden onmogelijk, zoals ook nu de mellkboeren blijkt, RFC kan niet afzetten tegen kostprijs op de wereldmarkt.
Nederlandse werknemers concuren elkaar ook niet de tent uit, en concureren zeker niet op kostprijs met Aziaten. Dit kan alleen door sociaal, links beleid.
Doorgaan op de ingeslagen weg, elke 20 jaar het aantal boeren halveren, is ook gebeurt, de banken zullen dit niet financieren, of de grondprijs moet halveren (wie wil dit?).
Meer natuur, tegen betaling kan voor vele boeren toch een oplossing zijn, en een kans voor de rest vanwege minder productie. Minder productie is dan wel een voorwaarde, al gaat dit tegen de grondbeginselen van de EU in, elk jaar tenminste behoud van de landbouwproductie in elk land. Kijke hou Gr. Li. dit zal verdedigen in Brussel.

Gebruiker
Haarlemmermeer

kjol wat een kul dat wij niet kunnen concurreren op de wereld markt. Wij telen als no1 bollen, pootaardappel, plant uien, uien tafel en friet aardappelen, hoog waardige melk producten, etc etc
Wij kunnen met een beetje minder bestrijdingsmiddelen dn bemesting af. De footprint nog halveren. Mits met een inhoudelijke politieke discussie inzak neinics, fipronil, glyfosaat etc

Gebruiker
schoenmakers1

zo is het helemaal, we kunnen tegen de hele wereld aan, maar we moeten wel dezelfde uitgangsbasis hebben, en niet zoals nu door de politiek compleet teruggezet worden

Gebruiker

Ned  is het land met hoogste opbrengst per ha de hoogste kwaliteitsnormen en het laagste milieubelasting  alleen nu even de opbrengst op het boerenerf tot zijn recht laten komen voor de opvolgende generaties

Gebruiker

@haarlemmermeer, Hans heeft het over niet meer kunnen concurreren, nu kunnen we dat nog wel juist. Als ons gereedschapskistje van teeltbevorderende maatregelen echter op slot gaat dan kun je zeker de bollen en pootaardappelteelt vergeten. Deze teelten zullen stranden zonder chemie, geen afnemer heeft een boodschap aan tweederangs uitgangsmateriaal.

Gebruiker

Politiek is lobby-werk, en de meerderheid beslist. Laat nu net de Ned. landbouw bij beiden niks inbrengen. Jullie vragen een gelijk speelveld, vergeet het maar in onze grote stads land. Leef in die werkelijkheid. Je hebt ook voordelen, betaalkrachtige markt, plattelandssteun, neventakken. Benut die.

Gebruiker

Idd, je kunt de vruchtbaarste gebieden van de planeet met het hoogste kennis niveau opofferen voor natuur en politieke spelletjes aangevoerd door kiezers in het meest verwende land ter wereld. Dat is een keuze, en dit geeft aan hoe ver we afgedwaald zijn van het nuchtere verstand.

Gebruiker

De landbouw op zich heeft niet zoveel bijgedragen aan de status waarop NL zich nu bevindt. Aardgas, Rotterdam, banken en belastingparadijs zijn de pijlers van waar Nederland nu staat. Het hoogste kennisniveau, eens op landbouwgebied misschien, is ook verleden tijd met de rekenmeesters uit Wageningen. Klagende, zielige vrouwzoekende boeren die mesten, spuiten en de wegen bemodderen, daar is de hedendaagse moderne Nederlander wel klaar mee.

Gebruiker
hans schreef:

De landbouw op zich heeft niet zoveel bijgedragen aan de status waarop NL zich nu bevindt. Aardgas, Rotterdam, banken en belastingparadijs zijn de pijlers van waar Nederland nu staat. Het hoogste kennisniveau, eens op landbouwgebied misschien, is ook verleden tijd met de rekenmeesters uit Wageningen. Klagende, zielige vrouwzoekende boeren die mesten, spuiten en de wegen bemodderen, daar is de hedendaagse moderne Nederlander wel klaar mee.

Volgens mij ben je het spoor compleet bijster, zoveel onzin heb ik nog niet eerder gehoord, je kunt beter een psychiater vragen of er nog redding mogelijk is. Is me wel duidelijk dat je in ieder geval het kennis niveau van een parasiet hebt, maar daar kun je waarschijnlijk ook niks aan doen als ik je zo beluister.

Gebruiker

Men praat altijd over landbouw uitvoer, de 2e exporteur ter wereld. Geef mij de cijfers wanneer je de doorvoer er van af trekt, en je zult zien dat er netto een veel lager bedrag staat. Trek je er dan ook de invoer voor binnenlands gebruik nog van af, want je kunt mooi uitvoeren wanneer je hetzelfde product tevens importeert.
Mijn laatste zin is overigens niet geheel mijn gezichtpunt, maar hoe de doorsnee Nederlander, waarvan er dus veel op Gr Li stemmen, denkt.

Gebruiker

@hans. Je moet niet doen of jouw domme linkse gedachtengoed de standaard is. Hoeveel nederlands agrarische product denk je dat er in rotterdam verscheept wordt? En aan wie is dat mede te danken? Over de landbouw praat je zonder kennis van zaken en verder praat je over sentiment. Hoeveel argumenten denk je dat je dus heb?

Gebruiker

roy, de reden dat er zoveel verscheept wordt in Rotterdam, en gevlogen naar en vanuit Schiphol, komt vanwege de olie-terminals aldaar van oa Shell. Handel, waar we hier dus overpraten, zoek het goedkoopste vervoer. Landbouwproduct is daar maar een deeltje van, en  Nederlands landbouwproduct daar weer een gedeelte van.
Kom svp dan even met de echte Nederlands geproduceerde, netto exportcijfers, en we weten waarover we praten.
Kjol, met z'n enorme kennis, heeft hierop namelijk nog niet gereageerd.

Gebruiker

@hans, 1 dwaas kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden.