Gebruiker

Importheffingen geven de "plaatselijke" industrieen weer concurrentiekracht. Dus werkgelegenheid en fabrieken die belasting betalen. 3x winst: meer belastinginkomsten, meer heffingsgeld en minder werkeloosheid. 4e winst het milieu, minder vervoer van goederen. Burgers betalen meer voor producten, maar veel minder belasting, en zijn waarschijnlijk gelukkiger. Grote verliezers de multinationals, maar dat werd tijd.

Gebruiker

Het kosten plaatje moet toch de kleine werkman betalen!!Want deze koopt uiteindelijk het product.

Gebruiker

Ik geef de Amerikanen groot gelijk, ze kunnen het zich permitteren en het maakt ze onafhankelijker van het buitenland. Dat de hele wereld over hun heen valt geeft  direct al aan wie er het meeste profiteerden van de vrijhandel....maar ook in NL verloren we na de grootschalig ingevoerde vrijhandel onze eigen Fokker, Philips, V&D, en nog tal van andere oerhollandse ondernemingen. Zijn we daar nu zo blij mee en trots op? Het maakt ons alleen maar afhankelijker van lage lonen landen en onze eigen belangen verwateren of raken ondergesneeuwd onder druk van andere 'Europese partners'.

Gebruiker

Als president voledig mislukt,ruzie maken met Rusland lukt ook al niet en niemand geloofd daar trouwens nog in.Dus moet de rest van de wereld er maar aangeloven.Op naar ww 3.Zie de geschiedenis.

Gebruiker

Kalf, vlgs mij haal je hier Obama en Trump door elkaar. Jou reactie past precies op die andere.