Gebruiker

Dit is een reactie op dit artikel:
Landbouwgrond ei van Columbus voor beleggers

Opletten! Zeer gevaarlijk! Grond wordt te duur voor de boer die lijdt onder de crisis en ondertussen kopen Russische of Chinese beleggers grond op!
Dit is ook 'koude oorlog'!!

Gebruiker

Opletten! Zeer gevaarlijk! Grond wordt te duur voor de boer die lijdt onder de crisis en ondertussen kopen Russische of Chinese beleggers grond op!
Dit is ook 'koude oorlog'!!

Gebruiker

Het zal met de Chinese beleggers nog wel mee vallen, het zijn de belegging fondsen en particulieren met een te hoog banksaldo.
De belasting rekent een rendement van 4% wat bij lange na niet gehaald wordt door de particulier. Deze particulier heeft ontdekt dat beleggen in grond een betere optie is. Grond is altijd al te duur geweest voor de boer maar de boer die grond kocht heeft het meeste hier aan verdient.

Gebruiker

En als we als beleggingsfonds ooit een paar duizend hectares in bezit hebben, versassen we het aan de veel biedende chinezen en dan wordt het echt cashen.

Gebruiker
vanaf de zijlijn bekenen

Iets minder doen en alle in eigendom houden is voor mij het ei van columbus.

Niks WEVAB probleem op termijn.
Ik ben mezelf bewust dat ik niet de nieuwst bewaarschuur heb en ik in een trekker zit met 4000uur er op.
Maar het domste wat je kunt doen is (erf)pacht constructies aangaan met hetgeen wat je bezit ik zie iedereen hier in de buurt de ontvangen centjes in gebouwen kisten en oudijzer steken dom dom dom.

Een constructie aangaan om grond aan te schaffen is wel een optie alhoewel de grondprijs hoog is en de pacht geindexeerd en de spoeling van goede grond heel dun is.

Gebruiker

In Vlaanderen gaat het op dit moment zo hard dat de gewone landbouwer niet meer kan kopen wegens te duur. 100000 is standaard. Vorig jaar gaf een gek 150000 euro. Bijna steeds zijn het bedrijfsleiders van buiten de landbouw om die hun geld te beleggen in landbouwgrond.

Gebruiker

boeren grond in boeren hand.

Gebruiker
Anderson Morris

U hebt een lening nodig om een rekening te betalen of als u geld nodig heeft om uw bedrijf te starten, neem dan contact met ons op, want wij bieden u een lening met een rentepercentage van minimaal 2% en u kunt ook een lening verstrekken. Voor kortere termijn, voor meer informatie, neem contact met ons op per e-mail andmoris38@gmail.com of bezoek onze website op https://andmoris38.wixsite.com/morrisplc

Gebruiker
plantuitje

ben nu ongeveer 35 jaar boer heb altijd mijn brood verdiend als ik kijk wat de grond nu waard is heb ik net zoveel verdiend met de stijging van de grondprijs die belastingvrij is. als met geploeter in en op de grond eigenlijk wel een beetje krom