DCA Pootgoedmarkt Inside

Het weer is koopman op de pootgoedmarkt

27 Februari 2015

Tot en met eind januari liep de export binnen Europa achter op afgelopen jaar met 43.849 ton (25%). Voor de voor EU-4 landen lag dit percentage ca. 9% hoger. Is er sprake van een trend? Feit is dat er sprake is van weinig handel.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ook de afroepen van pootgoed komen later dan in voorgaande jaren op gang. Uiteraard speelt daar het weer een rol in, maar vermoedelijk ook financiën. Telers die nu hun pootgoed afroepen moeten ook betalen. Door het afroepen uit te stellen neemt men de bewaarvergoeding, gemiddeld 0,40 euro per 100 kg, voor lief. Mocht het voorjaar inderdaad nog op zich laten wachten, dan zijn de bewaaromstandigheden bij de pootgoedleverancier vaak nog de beste optie.

Bovenstaande heeft niet alleen betrekking op Nederland, ook omringende landen laten eenzelfde beeld zien, als dat wordt afgezet tegen het afgelopen jaar. Het effect van afgelopen jaar was vooral het gevolg van een mogelijk ‘tekort’ aan aardappelen, waardoor de pootgoed afroepen vanuit België, Duitsland en Frankrijk vroeg op gang kwamen. Het weer zal de komende tijd een belangrijke bijdrage gaan leveren om de afroepen en handel in pootgoed in een stroomversnelling te brengen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden