Toestemming Schotland

Mogelijk export van Pools pootgoed naar Rusland

13 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Schotland heeft de officiële toestemming van de Russische plantenziektekundige dienst Rosselkhoznadzor binnen om pootaardappelen naar Rusland te exporteren. Voor Finland, Duitsland en Nederland was dat al het geval. Mogelijk mag ook Polen de export hervatten. Dat meldt Fruit-Inform.

Van 25 tot en met 28 februari waren Russische inspecteurs in Schotland om monsters te nemen bij een Schotse teler. Bij inspectie in het lab werden geen quarantaineobjecten aangetroffen. Daarmee is er een akkoord voor de export van 160 ton Valor pootgoed. Eerder verleenden de Russen al goedkeuring voor bepaalde partijen uit Finland, Duitsland en Nederland. Rosselkhoznadzor acht het mogelijk dat ook Polen de export van pootgoed hervat.

Schotland ligt goed op schema met de pootgoedexport. Sinds juli 2014 exporteerde het land 81.968 ton pootgoed naar niet EU-landen. Aan het eind van het seizoen komt er naar verwachting nog 3.000 ton bij. De totale export komt boven het volume van vorig jaar uit toen er 78.000 ton pootgoed buiten de EU werd verkocht. Egypte is de grootste importeur van Schots pootgoed dit seizoen met 52.681 ton. Andere grote kopers zijn Marokko, Israel, de Canarische Eilanden, Saoedi Arabie en Thailand.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden