Inkomsten uit Parkland

Agrico grijpt macht in pootgoedbedrijf Canada

28 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Aardappelcoöperatie Agrico heeft onlangs haar aandelen in dochteronderneming Parkland Seed Potatoes Ltd. vergroot. Hierdoor krijgt Agrico een meerderheidsbelang in dit Canadese pootaardappelbedrijf. Dat meldt het handelshuis donderdag.

Agrico-directeur Jan van Hoogen is verheugd met de uitbreiding. ‘Ik ben erg blij met ons nieuwe meerderheidsbelang in Parkland. In Noord-Amerika liggen voor ons erg mooie kansen om structureel meer inkomsten voor onze coöperatie te kunnen genereren. Door onze samenwerking met deze sterke partner kunnen we deze kansen in de nabije toekomst nog beter benutten.’

In 1997 is Agrico gestart met haar samenwerking met het Canadese pootgoedbedrijf uit Edmonton in Canada. In 2005 nam Agrico haar eerste 25 procent aandelen in Parkland en breidde dit in 2008 uit naar 49 procent. Vanwege de groeistrategie en de kansen die Agrico ziet in Noord-Amerika is nu de stap gezet naar een meerderheidsbelang door een toename van nog eens 21 procent van haar aandeel in Parkland.

Parkland Seed Potatoes Ltd. bestaat sinds 1997. Het bedrijf is voor 100 procent gericht op het verkopen van pootaardappelen gekweekt door hun aangesloten telers. Naast een groot teeltgebied in Canada heeft Parkland ook telers in de Verenigde Staten. De toegevoegde waarde van Parkland voor Agrico bestaat, naast meedelen in de marge op de handel, vooral uit licentie-inkomsten van beschermde Agrico-rassen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Agrico breidt areaal uit door overname TPC

Nieuws Aardappelen

Omzet Agrico boven €400 miljoen door hoge prijzen

Nieuws pootaardappelen

Agrico neemt pootgoed activiteiten Royal ZAP over

Nieuws Aardappelen

Agrico verwacht fors hogere prijs voor oogst 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden