Milieuschade gering

Lekken pijpleiding Noordzee stuwt olieprijs

13 December 2017 - Wouter Baan - 1 reactie

De olieprijs is deze week naar het hoogste niveau in 2,5 jaar tijd gestegen. De stijgende olieprijs komt door haarscheurtjes in de Forties-pijplijn die in de Noordzee ligt.

Olie, wat in de Noordzee wordt gewonnen, gaat via deze pijplijn naar olierafinades in Schotland. Ineos, de eigenaar van deze pijplijn, denkt weken bezig te zijn om de pijpleiding te repareren. Ondanks het lek, is er weinig olie de Noordzee ingestroomd, beweert Ineos. De Forties-pijplijn wordt gezien als een van de belangrijksten in de Noordzee.

Onrust in Opec-kartel
De prijs voor Brent sloot dinsdag 12 december op $64 per vat, het hoogste niveau sinds juni 2015. Het lek in de Noordzee was de drijvende kracht. De olieprijs wordt momenteel ook beïnvloed door vermeende onrust in het oliekartel Opec. De minister van Energie van de Verenigde Arabische Emiraten zou de deal in juni willen herzien. Ook Koeweit wil de productiebeperkende maatregelen stoppen voor 2019.De olieprijs loopt op door een kapotte pijpleiding in de Noordzee. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
hans 13 December 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkvee/artikel/10876889/lekkende-pijpleiding-in-noordzee-stuwt-olieprijs][/url]
Zijn het haarscheurtjes, of een gat in de pijplijn? Het is zeker een milieuramp, want het gaat over hoeveelheden die de olieprijs al beinvloedt. Bagitaliseren noemt men zoiets. En dat zelfs op een boerensite, waar men boeren al milieucriminelen noemt mbt de mest, daar waar de bodumvruchtbaarheid bewijsbaar terugloopt door verschraling.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Analyse Energie

Grotere voorraden krijgen weinig vat op olieprijs

Nieuws Energie

Afbouw salderingsregeling sneuvelt in Eerste Kamer

Analyse Energie

Zijn de dagen van de salderingsregeling geteld?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden