Monitoring van wilde vogels nodig

Duitse minister wil EU-geld tegen vogelgriep

24 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland zijn getroffen door de vogelgriep. Veel wijst erop dat de wilde vogels, die vanuit Azië richting Europa trekken, het virus met zich meebrengen en verspreiden.

De Duitse minister van Landbouwzaken Christian Schmidt wil dat de lidstaten van de Europese Unie actief de trek van wilde vogels monitort. Hij wil dat de Europese Unie daar geld voor vrij maakt. Het is niet bekend hoeveel geld volgens de Duitse minister nodig zou zijn voor zo een stelsel.

De minister hoopt dat door beter in kaart te brengen welke routes wilde vogels afleggen, de EU erin kan slagen verdere verspreiding van vogelgriep te voorkomen. Het is nu wachten op een reactie vanuit Brussel waar Eurocommissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Vyntenis Andriukaitis aan zet is.

Mocht vogegriep zich verder verspreiden, dan kunnen economische gevolgen ernstig zijn en niet alleen in de landbouwsector waar de schade uiteraard het grootst zou zijn. Vooral Nederland kan hard getroffen worden omdat Nederland veel handel drijft met andere landen.  Een pandemie kan de Nederlandse economie in een nieuwe recessie storten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

vogelgriep
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden