Den Hartigh Emmeloord

Handelshuis sluit zich aan bij Agrofoodcluster

4 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

Als tweede pootaardappelhandelshuis is Den Hartigh, uit Emmeloord, toegetreden tot het Agrofoodcluster. Dit is een samenscholing van agrarische bedrijven en toeleveranciers voor promotie van open teelten. Het handelshuis wil actief deel gaan nemen, zo laat het weten.

Na handelshuis Agrico is - per 3 mei - ook Den Hartigh toegetreden tot het consortium. Daarvoor werd dinsdag een overeenkomst getekend door Jacob Eising en Wiebe de Jong, van het handelshuis, en Cor van Veldhuijsen, directeur van het Agrofoodcluster.

We willen de sector zo breed mogelijk vertegenwoordigen

Van Veldhuijsen is blij met toetreding van het Emmeloorder bedrijf. ‘Het is een actieve en enthousiaste club met goede ideeën’, zo laat hij weten. ‘We hebben als doel de sector zo breed mogelijk te vertegenwoordigen. Daar is deze toetreding een belangrijke stap in.’

 

Bedrijfsvertegenwoordiger Wiebe de Jong laat weten dat de pootgoedspecialist in eerste instantie twijfelde over deelname. ‘We zijn een klein bedrijf en kunnen onze tijd maar een keer besteden. Als wij ergens partner worden willen we actief meedoen. We zijn overtuigt dat het Agrofoodcluster een belangrijke rol kan spelen in de belangenbehartiging van onze sector. Daardoor hebben we besloten om uiteindelijk toch partner te worden.’

Begin maart kwam het AFC eveneens in het nieuws. Toen traden drie bedrijven toe tot het consortium. Dat waren Verbruggen Palletizing Solutions, Cogas Tech en Hogeschool Van Hall Larenstein. In totaal zijn nu 19 bedrijven aangesloten bij het AFC.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

HZPC presenteert 35% hogere pootgoedprijs

Nieuws Aardappelen

Agrico breidt areaal uit door overname TPC

Nieuws pootaardappelen

Verlagingspercentage nacontrole is 31 procent

Nieuws pootaardappelen

Pootgoed industrierassen geleverd tot maat 70

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden