Nog $14 miljoen nodig

Australisch bedrijf wil mini-robots verkopen

16 Februari 2018 - Anne Jan Doorn

Het Australische bedrijf SwarmFarm Robotics wil starten met de commerciële verkoop van haar mini-robots zonder bestuurder. Het bedrijf heeft echter nog wel $14 miljoen aan investeringen nodig.

De lichtgewicht robots zijn maar iets groter dan een quad en wegen ongeveer 1.500 kilo, 10% van een normale veldspuit. Door de sensoren is het mogelijk dat de 'SwarmBots' volledig autonoom werken.

Zwermen van slimme robots
De prototypes werken op dit moment samen in een team op een akkerbouwbedrijf in Australië. Ze moeten in een team samenwerken als het gaat om grote oppervlaktes. Dit omdat de werkbreedte slechts 8 meter is. De robots worden aangedreven door 18 kilowatt dieselmotoren en rijden ongeveer 8 kilometer per uur.

(Tekst gaat verder onder de tweet)

Behalve precisiespuiten en -bemesten (op plantniveau), kunnen er ook andere handelingen uitgevoerd worden met de robot. Een voorbeeld daarvan is oogsten. De robot kan gezien worden als een werktuigdrager.

De eerste 50 robots die commercieel geproduceerd gaan worden, kunnen geleased worden voor een bedrag van $6.000 per maand.

Snelle ontwikkeling
Het bedrijf werkt samen met Bosch, dat vooroploopt in zelfrijdende auto’s. De verwachtingen onder boeren zijn dan ook hooggespannen en zij volgen de ontwikkeling dan ook met argusogen. "Onze SwarmBot-robot bereikt een niveau van kostenefficiëntie dat met traditionele landbouwmethoden onmogelijk is”, zegt Jocie Bate, medeoprichter van SfarmFarm Robotics.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden