Geld voor startups

Startups zijn gewild in dronewereld

29 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

In de dronewereld is een ware hype ontstaan en een strijd om toekomstig marktaandeel. Zo gaan verschillende instanties/bedrijven investeren in startups die zich gespecialiseerd hebben in onderdelen van drones, en voldoen aan de voorwaarden. Startups met specialisme in software, data analyse tools, drone service en werlke complete oplossingen voor specifieke sectoren ontwerpen komen in aanmerking voor een investering.

1

miljoen

dollar voor startup beschikbaar

Airware heeft het Commercial Drone Fund (CDF) in het leven geroepen om van succes te zijn verzekerd. Airware is gevestigd in San Francisco, Californië, en ontwikkeld besturingssystemen voor drones, een soort van windows voor commerciële drones. De toekomst van Airware ziet er zonnig uit maar toch besluit ze om te investeren in startups. De strategie om te investeren in startups heeft mede te maken met de visie van Airware. Airware is namelijk van mening dat er nog veel moet gebeuren willen we een wereld met drones realistisch maken. Hiervoor zijn ideeën en kennis deling van andere bedrijven voor vereist, bovendien brengt het de ontwikkelingsfase in een extase. Het CDF is een stichting die investeert in startups met goede ideeën terwijl ze nog zeer jong zijn en waar veel rek in zit. Het fonds investeert per startup tussen de 250.000 en 1 miljoen dollar, daarvoor moet het bedrijf wel in bepaalde segmenten gespecialiseerd zijn.

RedBird en SkyFutures zijn de eerste twee bedrijven die gebruik maken van het investeringsfonds. RedBird is een Franse startup dat data van drones verwerkt. SkyFutures is een Brits bedrijf dat gefocust is op de ontwikkeling van drone-sensoren welke gebruikt worden in de bewaking van de olie- en gasinfrastructuur. Zelf haalde Airware in de tijd 40 miljoen dollar op als startup, de grootste investering voor een startup tot op heden.

Toekomst muziek voor innovatieve drone business

Ook drone bedrijf DJI is een investeringsfonds begonnen voor drone startups in samenwerking met investeringsmaatschappij Accel. Het investeringsfonds draagt de naam SkyFund. SkyFund is voornamelijk op dronetechniek gericht met de nadruk op ontwikkelingen in ecosystemen. Het fonds investeert in creatieve ondernemingen die net gestart zijn. De bedrijven moeten zich bevinden in de categoriën als robotica, machine intelligentie, software, computer-vision en navigatie, gereedschappen en multimedia. De startups kunnen naast de financiële steun ook rekenen op toegang tot alle bronnen van DJI en Accel om de startups van alle gemakken te voorzien om zo een groeispurt van de startup te bevorderen.

Opvallend is dat beide investeringsfondsen tegelijkertijd gelanceerd worden. Dit geeft wederom aan dat er veel toekomstmuziek gezien wordt in deze nieuwe en innovatieve business. Het zorgt daarnaast voor concurrentie en competitiviteit, wat de gedrevenheid waarin innovaties elkaar opvolgen enorm wordt bevorderd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden