Meerdere dagen plus 30 graden

Hittegolf volgende week lijkt zo goed als zeker

26 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De kans is groot dat het zomerweer van dit moment de komende week tot een hittegolf uitgroeit. Gisteren en vandaag kwam het regionaal al tot een zomerse 25 graden, maar volgende week gebeurt dat volgens MeteoGroup, partner van DCA Agroweer, op steeds meer plaatsen.

30

graden

zit er na woensdag meerdere dagen in

Na eerst nog even een zuchtje minder warme lucht in het weekend, bereikt het kwik in de loop van volgende week regelmatig de tropische grens van 30 graden. Aan het criterium voor een hittegolf wordt voldaan als de temperatuur in De Bilt minimaal 5 dagen achtereen een temperatuur van 25 graden en op tenminste 3 dagen 30 graden bereikt.

Met een westelijke wind wordt het in het weekend dus tijdelijk iets minder warm, met daarbij een afwisseling van wolkenvelden, zon en heel lokaal een bui. Vanaf dinsdag draait de wind naar het oosten, waarna warme en droge lucht onze omgeving in stroomt.

De zon laat zich gedurende de week dan ook steeds vaker zien en het wordt steeds warmer. Vanaf woensdag lijkt het in grote delen van het binnenland enkele dagen ruim 30 graden te gaan worden. Een hittegolf is dan zeker mogelijk. Verder krijgen we een aantal prachtige stranddagen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

agroweer
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Curly 27 Juni 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10864452/Hittegolf-volgende-week-lijkt-zo-goed-als-zeker]Hittegolf volgende week lijkt zo goed als zeker[/url]
Voor dieren is een hittegolf helemaal geen pretje. Het is dan behoorlijk oppassen geblazen vanwege parasieten die zich razendsnel ontwikkelen en vermenigvuldigen. Bloedluizen in het kippenhok bijvoorbeeld zijn een ware kwelling voor een kip, die letterlijk wordt uit- en of dood gezogen. Ook paarden en alle vee zouden preventief behandeld moeten worden enof dagelijks worden nagezien.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden