Overname heeft weinig effect

Beursnotering ForFarmers met vallen en opstaan

27 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Na een vliegende start van het ForFarmers aandeel op de AEX is de koers sinds begin juni wat getemperd. Maandag volgde een kleine opleving na het overnamenieuws van voerbedrijf Vleuten-Steijn voeders. Een analyse van één maand FFARM-aandelen.

Dinsdag 24 mei staat vet onderstreept in de geschiedenisboeken van de Lochemse coöperatie ForFarmers. Op die dag ging het naar de Amsterdamse aandelenbeurs. Aan de notering gingen jaren van voorbereiding vooraf. Een referentiekoers van 6,50 euro werd gehanteerd en al snel belandde dat bedrag in de groene cijfers.

7,03

euro/aandeel

is het beste resultaat tot nu toe

25 mei bleek uiteindelijk de beste beursdag in het prille leven van de notering te zijn, met een aandelenprijs van 7,03 per aandeel. Op 2 juni werden verreweg de meeste aandelen verhandeld. Ruim 2 miljoen, door een externe partij. Ook hanteerde het bedrijf zelf een inkoopprogramma voor werknemers. Het totaal aantal aandelen dat volgens dit programma is ingekocht bedraagt 400.000 stuks, voor een totaalbedrag van 2,68 miljoen euro over de periode van 18 april t/m 6 juni. Hiermee is het programma afgerond. 15 procent van de werknemers van ForFarmers neemt deel aan het plan.

Het aandeel moest half juni in Amsterdam soms fors inleveren. Het dieptepunt werd op 14 juni bereikt, toen het aandeel op 5,86 euro stond. De grillige periode met ups en downs is waarschijnlijk te wijten aan de brexit perikelen. Het bedrijf heeft wel productievestigingen in het Verenigd Koninkrijk maar exporteert hier vanuit Nederland niet naartoe. Begin juli kunnen we spreken van een licht herstel, tot maximaal 6,30 euro.

Maandag 25 juli maakte het bedrijf bekend voerleverancier Vleuten-Steijn Voeders uit Sint-Oedenrode over te nemen. Dat prikkelde ook de beurs. Het aandeel steeg 6,07 euro naar 6,20 euro. Volgens het bedrijf is van het ophalen van kapitaal geen sprake. Zo kunnen extra aandelen worden uitgegeven om overnames te financieren. Een goed gevulde bankrekening zorgt er echter voor dat het bedrijf daar nu geen gebruik van hoeft te maken.

Kan de penibele situatie binnen de (melk)veehouderij de beursgang van ForFarmers negatief beïnvloeden? Volgens woordvoerder Jos Westerhof is daar geen sprake van: ‘De varkenshouderij heeft door de verbeterde situatie meer ademruimte gekregen. Bij de melkveehouderij blijft het lastig maar we kunnen niet van problemen spreken. Is er sprake van een debiteurenachterstand dan proberen we dat samen op te lossen.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 27 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkvee/artikel/10870897/Beursnotering-ForFarmers-met-vallen-en-opstaan]Beursnotering ForFarmers met vallen en opstaan[/url]
For Farmers een bedrijf wat goed op koers ligt.
peter 28 Juli 2016
als belegger zeker. als afnemer kost de notering je altijd geld. daarnaast ligt de focus niet meer op maximaal rendement voor de boer, dit kan namelijk niet met een beursnotering. in zuid hebben ze fors aandeel verloren. de ivoren toren zal almaar groter worden.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden