Nieuw agrochemie bedrijf

Mega-investering Dow Chemical lonkt voor Zeeland

26 September 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Als het aan Anton van Beek – manager van Dow Chemical Benelux – ligt dan gaat het Amerikaanse bedrijf miljarden steken in de Zeeuwse havenplaats Terneuzen. Die uitspraak deed hij vandaag, 26 september, in het Financieel Dagblad. De chemiereus wil uitbreiden en doet dat hopelijk in de Nederlandse haven.

De manager is driftig aan het lobbyen om zijn Amerikaanse bazen ervan te overtuigen dat zij voor de locatie in Terneuzen moeten kiezen. In ieder geval hoopt hij dat Dow Chemical de Benelux kiest voor haar Europese investeringsbeleid. Volgens hem is Terneuzen ‘verschrikkelijk goed gepositioneerd’.

Miljarden investeerde Dow Chemical in de VS en het Midden-Oosten

Hoe groot de investering is kan hij nog niet zeggen. Echter, de afgelopen jaren deed het bedrijf miljardeninvesteringen in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Volgend jaar zijn er volgens Van Beek weer nieuwe financiële middelen beschikbaar. Waar het bedrijf precies in gaat investeren wil hij om concurrentie-overwegingen niet zeggen.


Dow Chemical en DuPont maakte eind 2015 bekend samen verder te gaan onder de vlag DowDuPont. Daarmee ontstond een chemiegigant die gezamenlijk 130 miljard dollar beurswaarde heeft. Echter, de strategie is om het bedrijf in drieën op te splitsen. Eén poot zou zich dan specifiek op de landbouw gaan richten. De fusie staat voor 2017 gepland maar moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
AvdBeek 26 September 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/algemeen/artikel/10871679/Mega-investering-Dow-Chemical-lonkt-voor-Zeeland]Mega-investering Dow Chemical lonkt voor Zeeland[/url]
Zou leuk zijn voor Zeeuws Vlaanderen een stuk Belgisch land in Nederland.
anton 26 September 2016
Laat maar komen,heel goed voor de werkgelegenheid,en wat er verder aan vast hangt,winkels,horeca,enz.
Claartje 28 September 2016
Goed voor de werkgelegenheid.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden