Versterking concurrentiepositie

Franse areaal suikerbieten plust 20 procent in 2017

2 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het Franse areaal suikerbieten stijgt in 2017 met 20 procent. Dat werd donderdag tijdens de bijeenkomst van de CGB, de confederatie van Franse bietentelers, bekend gemaakt.

Tijdens de bijeenkomst werden de perspectieven van de Franse bietenteelt besproken nu het Europese suikerquotum is verdwenen. De CGB liet weten in te zetten op een verhoging van 20 procent van het areaal, om zo de concurrentiepositie van Frankrijk te versterken en de export een boost te geven.

20

procent

areaalstijging in 2017

De CGB zet komend jaar in op een sterkere concurrentiepositie. 'De export van suiker naar derde landen komt  volgend jaar naar verwachting uit tussen de 1,5 en 2 miljoen ton tegen 400.000 ton in het quotemtijdperk', aldus de organisatie.

Het tweede punt van het overleg was de strijd tegen prijsschommelingen. Hiervoor werd een sectoroverschrijdend akkoord getekend voor de duur van drie jaar. Het akkoord geeft suikerproducenten de mogelijkheid om collectief te onderhandelen over contractvoorwaarden tussen telers en de verwerker. In het akkoord hebben alle suikerbietenverwerkers een gezamenlijke basisprijs voor suikerbieten vastgelegd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
down under 4 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10872525/Franse-areaal-suikerbieten-plust-20-procent-in-2017]Franse areaal suikerbieten plust 20 procent in 2017[/url]
Ik lees hier het zelfde verhaal wat ook over de "D day" in de melkveehouderij geschreven werd.
Als het gevolg maar niet het zelfde is!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden