Veel kritiek na tv-optreden

Van Dam neemt geen verantwoordelijkheid

24 Oktober 2016 - Harald Roelofs - 8 reacties

De kritiek op staatssecretaris Martijn van Dam is alleen maar groter geworden nadat hij eindelijk reageerde op de laarzenactie in het programma Nieuwsuur. Jaco Geurts (CDA) verwoordt de kritiek tegen Boerenbusiness.

Van Dam geeft iedereen de schuld behalve zichzelf

'In de Nieuwsuur-uitzending zag ik boeren die oprechte zorgen uitspraken over het fosfaatrechten debacle. Met hun laarzenactie proberen ze dat duidelijk te maken. Daar tegenover zag ik een staatssecretaris Van Dam die het Nederlandse falen in Brussel probeerde te verbloemen. Brussel, boeren, iedereen de schuld geven behalve zichzelf,' zegt landbouw-woordvoerder Jaco Geurts tegen Boerenbusiness.   

'En daarnaast spreekt hij over 23 miljoen euro die hij blijkbaar beschikbaar heeft voor de melkveehouderij? Volgens mij is het Europees crisisgeld waar hij in juli nog van zei dat het verdeeld zou worden over de varkens- en melkveehouderij. Dit geld had overigens allang op het boerenerf terecht moeten komen. Een gemiddelde burger snapt helemaal niets meer van de chaos die Van Dam creëert,' aldus Geurts.

De CDA politicus was al eerder verbaasd dat Van Dam uiteindelijk dan wel een reactie via tv wilde geven, maar de Kamer nog langer laat wachten. 'Van Dam kan wel in Nieuwsuur antwoorden geven maar de Kamer moet tot dinsdag wachten? Ik ben benieuwd wat hij er nu van op papier zet.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
8 reacties
petatje 24 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10872030/Van-Dam-neemt-geen-verantwoordelijkheid]Van Dam neemt geen verantwoordelijkheid[/url]
Deze man wil alle boeren wegpesten of hij is gewoonweg te onbekwaam.
Hoe dan ook vergeet bij het stemmen van welke partij hij is en door welke coalitie hij aangesteld is, deze techneut die geen enkel verstand van, of feeling met de belangrijkste peiler van onze nationale economie heeft. Onder dit kabinet en met deze man wordt de kip met de gouden eieren zowat de nek omgedraaid.
Gerrit 24 Oktober 2016
Ditmaal is van Dam de zondebok maar uiteindelijk zijn het allemaal loopjongens die het verhaal moeten vertellen. Het beleid wordt bepaald door zijn "ministerie"
H .A 24 Oktober 2016
Te gek voor woorden dat voor miljoenen export en aanverwante bedrijven met veel werknemers de nek word omgedraaid alleen dat de amtenaren van het ministerie het huiswerk niet goed doen of is dit bewust ?
geert 24 Oktober 2016
De VVD hoor je of zie je niet,maar ja ze zitten in de coalitie en laten het ,,vuile'' werk over aan van Dam. Volgende keer geen VVD stemmen want dan krijg je weer rooie staatssecretaris op landbouw. Eerst kregen de boeren de Russische boycot over zich heen ,omdat Nederland een vliegtuig over oorlogsgebied {Oekraine} liet vliegen . Gewoon krankzinnig idee. En toen moest Hans van Balen {VVD] de Russen een grote mond geven ,Nu weer de fosfaataffaire over de boeren heen gestort. Waarbij de boeren weer worden belazerd. In wat voor een land leven wij ?
Abonnee
erik 24 Oktober 2016
Hij lijkt wel een melkveehouder, die nemen ook geen verantwoordelijkheid voor de hele agrarische sector( inclusief de niet veehouderij). Als je een probleem veroorzaakt dien je het ook op te lossen. als dat probleem is ontstaan door collega's minder mestruimte te gunnen(derogatie) dan mag je het nu ook zelf regelen. Verwacht van mij voorlopig geen bijstand. ( ik werk samen met een pluimveehouder die wel zijn verantwoordelijkheid neemt!!!)
Wessels 24 Oktober 2016
Gelijk, het zijn de grote groeiers van de afgelopen 5jaar die verantwoordelijk zijn en deze ook moeten nemen!
campinafriesland 24 Oktober 2016
Als campina nu alle grote mestverwerkingsinitiatieven opkoopt en daar de mest laat verwerken... is volgens mij de enige manier om de derogatie te behouden. Succes campina kijken of je genoeg ballen hebt om deze stap te zetten...
jos 25 Oktober 2016
boeren zijn hier niet verantwoordelijk voor groot of klein intensief of extensief we laten ons uitelkaar spelen. het spreekwoord is verdeel en heers van dam is verantwoordelijk voor de toestand. we worden als landbouw met hem opgescheept (schuld van vvd) hoe kan iemand voor de landbouw vechten als hij in zijn hart de boel de kloten wil helpen.
H.A 26 Oktober 2016
Helemaal gelijk Jos
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden