500 miljoen euro extra schade

Waterschade gaat komende jaren verdubbelen

25 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Verzekeraars hebben de gevolgen van klimaatverandering – en de daarop volgende weersextremen – onderschat. Dat zegt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars tegen BNR dinsdagmorgen 25 oktober. De komende jaren neemt het schadebedrag naar verwachting alleen maar toe.

Anderhalf jaar geleden maakte het Verbond van Verzekeraars een schatting voor wat betreft het uit te keren schadebedrag per jaar. Maar, twee zomers later blijkt die schatting flink aan de lage kant. Uiteindelijk werden honderden miljoenen euro’s meer schade uitgekeerd dan vooraf gedacht. Alleen al schade door hagelbuien zorgde voor 500 miljoen euro extra schade.

200

miljoen euro

waterschade in de komende jaren

De verwachting is dat het komende decennia de schade zeker niet zal afnemen. ‘De schade door wateroverlast zal ruim verdubbelen tot 200 miljoen euro. Datzelfde geldt voor hagel’, zegt Buis in het radioprogramma. Ook de verzekeraars tasten in het duister voor wat betreft de toekomst.

Wat dit doemscenario doet met de premies durven de verzekeraars nog niet te zeggen. Meer schadelast betekent meer lasten voor de verzekeraars en dat geld moet ergens vandaan komen. Om te bepalen wat de toekomst brengt gebruikt het verbond de vijfjaarlijkse klimaatvoorspellingen van het KNMI. Komt er een nieuw scenario, dan worden ook de plannen bij verzekeraars geüpdate.

Vandaag dient bij de Rotterdamse rechtbank een zaak van een melkveehouder in Noord-Brabant. Hij daagt zijn verzekeraar Interpolis voor de rechter. Zo zijn er meer gevallen. ‘Een aantal boeren in de hagelregio had een sobere brand- en stormpolis’, weet Buis. ‘Die dekken wel brand en storm maar geen hagel. Een verzekeraar kun je het niet verwijten niet uit te keren wanneer ijsballen naar beneden vallen.’ Voor we een speciale klimaatpolis in het leven roepen is het volgens Buis raadzaam eerst goed verzekerd te zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Eric Horssius 25 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10872037/Waterschade-gaat-komende-jaren-verdubbelen]Waterschade gaat komende jaren verdubbelen[/url]
Uit de vraag onder dit artikel: "wat vindt u van dit nieuws?" blijkt dat ten tijde van mijn reactie 73% der reageerders het artikel beangstigend/irritant acht.

En zo is het maar net!

Wat een gratis, irritant en beangstigend stuk propaganda en misinformatie door Nota Bene de BELANGENCLUB van verzekeraars. Buis krijgt een podium om voor zijn werkgevers het bed op te maken voor premieverhogingen op korte termijn. De schrijver geeft er blijk van geen verhoudingen of belangen in het verzekeringsland te kennen. Hij laat Rudi maar aan kletsen. Niet één keer vraagt hoe het zit met de miljarden die verzekeraars gereserveerd hebben voor een slechte periode. "Het moet ergens vandaan komen" laat hij Buis toeteren. Ja, uit de dikke reserves van verzekeraars. Als het eens een jaar slecht gaat, dan huilen verzekeraars weer op hogere premies; vergeten lijken te zijn de beleggingen, als appeltjes voor de dorst, van de verzekeraars.

Overigens. Wist u dat elke schadeverzekering te HERVERZEKEREN valt? Nederlandse verzekeraars plegen voor zo'n 40% van de door verzekerde opgebrachte premie deze risico's onder te brengen. Het saldo, 60%, is de marge voor hen, de adviseurs en de reclame. Tijd voor een frisse benadering maar niet met goedgelovige, naieve papagaaien.
Christian Kok 26 Oktober 2016
Is er dan werkelijk niemand, die zich afvraagt hoe het komt dat het klimaat wordt gemanipuleerd? Dat dit gebeurt staat vast en dat deze klimaat of weermanipulatie ook wel geoengineering genoemd, ons weer danig beïnvloed ook. Wel eens goed naar de lucht gekeke, dan zie je zelden nog natuurlijke bewolking, maar man made shit clouds ofwel gifwolken veroorzaakt door het bewust sproeien van chemicaliën zoals: Aluminium, Barium, Strontium etc. Stuk voor stuk toxische en carcinogene stoffen, waaraan de global elite zeg maar de Cabal fors aan verdient.
Doordat chemische corporaties a la Monsanto wat nu is gefuseerd met Bayer hier massaal aan cloudseeding doet!
Zij kunnen ons weer zo beïnvloeden, dat we of droogte dan wel overvloedige regens (zoals afgelopen zomer) hebben.
Deze illegale gifmengers van illuminati zijn er de oorzaak van dat de boeren aanzienlijke schade lijden..
Maar mss is wat de boer niet weet dat ziet hij niet..een variant op wat hij niet kent dat vreet hij niet..?!
Dan zal ik hem letterlijk met de neus op de feiten drukken: volg deze links! www.juanmatus.com , www.geoengineeringwatch.org en www.vitalifeiten.nl/PeterVereecken
Dus op de vraag wie die schade moet ophoesten, de veroorzaker van dit alles! Dat is wel degelijk wat anders dan dit af te schuiven op de natuurkrachten, want die zijn voor meer dan 80% gemanipuleerd!
Hopelijk dat de lezer, nu eindelijk eens wat nauwlettender naar de lucht kijkt..
Condensstrepen zijn snel verdwijnende strepen die rap oplossen..
Chemtrails worden daarentegen alleen maar groter naarmate je die blijft volgen..enne mooi detail is dat een chemtrail onregelmatig van structuur is en zomaar ineens ophoudt..raar he..misschien dat het nu begint te dagen!
Het zal echt een keer tijd worden deze sky criminals in de lucht te ontdekken!
schoenmakers1 26 Oktober 2016
ik had verwacht dat het waterschap het verzuipingsbeleid wat al jaren gevoerd is, en wat her en der ook resultaat heeft opgeleverd, zie de ondergelopen akkers, vaarwel zou zeggen, maar ik moet tot mijn droefenis op merken dat het gewoon doorgaat, minder afvoer van water is de norm, dus ja, wateroverlast zal de norm worden of blijven, het is maar net waar je voor kiest, heeft niks met het weer te maken maar met het beleid dat gevoerd wordt
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Weerupdate met Robert de Vries

Komt er binnenkort een einde aan de moesson?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden