VK noemt geen bedrag

Brexit-onderhandelingen zitten muurvast

20 Oktober 2017 - Wouter Baan

De scheiding tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk heeft weinig weg van een flitsscheiding. De Britten blijven vaag over het te betalen scheidingsbedrag en dat zint Europa niet. Dit bleek vandaag, vrijdag 20 oktober, tijdens een overleg van de EU-top in Brussel.

De Britse premier Theresa May wil niet prijsgeven welk bedrag het Verenigd Koninkrijk (VK) beschikbaar stelt om zich vrij te kopen. Brussel wil eerst een bedrag horen, alvorens wordt gesproken over de toekomstige verhoudingen. Beide partijen geven niet toe, waardoor de onderhandelingen in een impasse zitten.  

Europa wil bedragen horen 

Europa wil meer duidelijkheid
Volgens EU-onderhandelaar Michel Barnier wil Europa eerst duidelijkheid over de burgerrechten en de financiële afwikkelingen. Daarna wil Barnier pas praten over een toekomstige (handels)relatie. Bij aankomst in Brussel verzekerde May dat Europese burgers in het Verenigd Koninkrijk, ook na de brexit, kunnen blijven werken. Een scheidingsbedrag wil May echter niet noemen.

De onderhandelingen over de toekomstige handelsrelaties zijn daarom opgeschort. Aanvankelijk was de bedoeling dat de brexit, na vandaag, een volgende fase in zou gaan. Vermoedelijk worden de onderhandelingen, op zijn vroegst, eind dit jaar weer opgestart. Zowel Europa als het Verenigd Koninkrijk zijn het eens dat verdere vertraging niet wenselijk is. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden