Extra informatie nodig

België heeft nog geen standpunt over glyfosaat

20 Oktober 2017 - Clarisse van der Woude - 1 reactie

Met nog een enkele dagen te gaan voor de stemming over de verlenging van glyfosaat voor 10 jaar, is België er nog niet uit. Vilt schrijft dat het land nog geen standpunt heeft ingenomen.

Federaal minister voor Landbouw, Denis Ducarme (MR), zou extra informatie hebben gevraagd aan de Europese Commissie (EC). Ducarne wijst op het belang van het dossier; zowel omtrent de volksgezondheid, als om de sterke afhankelijkheid van de landbouwsector.

Voordat hij een standpunt inneemt, wil hij antwoorden van de Europese Commissie. “Ik wil dit dossier zo volledig mogelijk behandelen, met het oog op de beslissingen die genomen moeten worden op Europees niveau. Het zou fout zijn van de oppositie om vooruit te lopen op het Belgische standpunt", zegt minister Ducarme.

Eerst antwoorden van de Europese Commissie voor keuze standpunt

Verbod voor particulieren
Het particulier gebruik van glyfosaat is in België al verboden. Zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel hebben een verbod op het gebruik aangekondigd. Phytofar, de Belgische Vereniging van de Industrie van Gewasbeschermingsmiddelen, heeft juridische stappen ondernomen tegen deze beslissing.

Het is tegen het feit dat de regio's zich het recht toe-eigenen om het gebruik van producten op basis van een actieve stof te verbieden, terwijl de goedkeuring van een actieve stof een Europese bevoegdheid is en de toelating van een product een federaal besluit is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
hans 22 Oktober 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10876285/belgie-heeft-nog-geen-standpunt-over-glyfosaat][/url]
Leg gewoon het gebruik van Glyfosaat aan banden, bijv. max 1 liter/10ha/jaar voor agr. bedrijven. Andere middelen zijn veel schadelijker, maar de prijs van Glyfosaat momenteel werkt te veel gebruik in de hand. Voor bescherming van de voljksgezondheid zou het verbieden van importen van Gen. gem. gewassen, waar het gewas zelf wordt bespoten, en doodspuiten van een gewas zelf vooreerst verboden kunnen worden.
Abonnee
erik 22 Oktober 2017
zet dan wel even de schadelijkheid van de alternatieven op een rij. Elk middel heeft zijn impact op de omgeving( en ik praat glyfosaat niet vrij, verre van dat) maar alternatieven moeten wel een voordeel aan beide zijden van de medaille hebben
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Gewasbescherming

Strijd in glyfosaatdossier nog niet gestreden

Nieuws Gewasbescherming

Glyfosaat opnieuw voor 10 jaar toegelaten

Nieuws Gewasbescherming

Geen meerderheid voor herregistratie glyfosaat

Nieuws Gewasbescherming

Kamer niet blij met glyfosaat-oplossing Adema

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden