Investeringen in ijskast

Incotec verwacht na stagnatie weer groei

20 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

In 2014 is een einde gekomen aan de omzetgroei van het Enkhuizer zaadverbeteringsbedrijf Incotec. Het concern heeft maatregelen genomen voor de financiële positie en verwacht op de langere termijn weer een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 10 procent te halen. Daarover schrijft het Noordhollands Dagblad.

Incotec realiseerden afgelopen jaar een omzet van 63 miljoen euro; dat niveau is vergelijkbaar met 2013. Opmerkelijk omdat de omzet in de zeven jaar ervoor steeds met 20 procent toenam. Daarvoor zijn diverse oorzaken waaronder de lage opbrengstprijzen. Met het aantreden van Douwe Zijp als directeur per 1 maart 2014, werden er meteen maatregelen genomen.

Zo verdwenen de nieuwbouwplannen voor een onderzoekscentrum en twee nieuwe productiehallen achter het Westeinde in de ijskast. De productiehallen komen er voorlopig niet. Extra ruimte voor de onderzoeksafdeling komt er wel, alleen voorlopig wordt dit geen nieuwbouw. Toch zijn de verwachtingen positief en gaat het bedrijf op langere termijn uit van een omzetgroei van meer dan 10 procent.

De afgelopen drie maanden lukte het om de omzet te laten stijgen en Incotec heeft er vertrouwen in dat dit in 2015 verder doorzet. Directeur Zijp ziet vooral kansen in het buitenland. In China wist de vestiging van Incotec de omzet in bijna twee jaar tijd te verdubbelen. Onlangs werd een franchisebedrijf in Brazilië gestart om sojazaad te bewerken en werd een vestiging in Argentinië geopend. Het bedrijf is daarnaast al actief in India, Zuid-Afrika, Japan, Australië, Maleisië en Noord-Amerika.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden