Biggenmarkt ontsnapt niet

Aanbodstoename deert beursprijs varkens niet

31 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het varkensaanbod valt in week 32 groter uit, maar dit brengt de beursprijs niet in de problemen. Op de biggenmarkt blijft sprake van druk, zo blijkt uit het overzicht van beursprijs.nl.

1,32

euro

is de beursprijs in week 32

De beursprijs varkens blijft in week 32 opnieuw onveranderd. De prijzen van geslachte en levende varkens noteren respectievelijk 1,32 en 1,03 euro. Hoewel de situatie stabiel is, wordt er wel gesproken over een ruimer varkensaanbod. Het grotere aanbod zorgt echter niet voor problemen. Hoewel slachterijen minder slachten vanwege de vakantie, zijn de grotere aantallen varkens vrij goed te plaatsen waardoor de druk op de markt niet toeneemt.

De biggenmarkt staat nog altijd onder druk. De lage varkensprijzen zorgen voor een afwachtende houding bij het opleggen in zowel binnen- als buitenland. Het ruimere varkensaanbod zorgt er wel voor dat er iets meer ruimte vrijkomt in de stallen. Uit vrees dat de biggen onverkoopbaar zijn worden de biggen echter wel tegen lagere prijzen aangeboden. Hierdoor blijft de biggenmarkt onder druk. Toch valt het biggenaanbod, wanneer de vergelijking met voorgaande jaren wordt gemaakt, mee. Daarnaast zorgt het ruimere varkensaanbod ervoor dat er meer ruimte vrijkomt in de stallen. Voor week 32 wordt een indicatieve mutatie afgegeven van 1,00 euro.

Op de zeugenmarkt is de situatie, evenals op de varkensmarkt, stabiel. Het zeugenaanbod is aan de ruimere kant. De prijzen van worstkoeien zijn in 32 licht gestegen en de zeugenmarkt profiteert hiervan. Met 0,69 euro voor levende zeugen en 0,94 euro voor geslachte zeugen stabiliseren beide noteringen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden