Belgen trekken aan langste eind

Prijsondersteuning voor zuivel en varkens

31 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Na een zitting van vier uur vrijdagochtend zijn de betrokken Belgische partijen tevreden uit overleg gekomen. Onder druk van actievoerende boeren zijn de voedselindustrie en de retail tot een overeenkomst gekomen.

Uit een gezamenlijke verklaring blijkt dat de partijen samen met de mededingingsautoriteiten een voorstel uit gaan werken om de impact van prijsvolatiliteit op het inkomen van de melkvee- en varkenshouders te beperken.

Impact prijsvolatiliteit op inkomen melkvee- en varkenshouder beperken

Hoe het plan er definitief uit komt te zien zal eind augustus blijken. Op de korte termijn houdt dit in dat er een tijdelijke prijsondersteuning voor de zuivel- en varkenssector in België komt. Op de lange termijn is de samenwerking van alle partijen in de keten noodzakelijk waardoor er een stabiliseringsmechanisme zal ontstaan, aldus de partijen na afloop van het overleg.

Na het overleg hebben de diverse landbouworganisaties, waaronder de MIG, Fugea en FWA, besloten de stakingen en protesten te stoppen en de definitieve plannen eind augustus af te wachten. Ook dan zullen de concepten van aankoopcontracten klaarliggen en de daarbij behorende looptijd bekend zijn. Ook promotiecampagnes over de herkomst van producten en de plannen over het afstemmen van vraag en aanbod zullen dan klaar liggen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
john 31 Juli 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10865033/Prijsondersteuning-voor-zuivel-en-varkens]Prijsondersteuning voor zuivel en varkens[/url]
zo zie je maar weer, in tijden van crisis is het ieder voor zich.
Geert 31 Juli 2015
Ik als Belg gisteren mee aktie gevoerd bij de colruyt. Waarom komen de Nederlanders niet eens uit hun kot ? Je zou bijna denken dat het nog goed gaat daar.
petatje 1 Augustus 2015
Geert schreef:
Ik als Belg gisteren mee aktie gevoerd bij de colruyt. Waarom komen de Nederlanders niet eens uit hun kot ? Je zou bijna denken dat het nog goed gaat daar.

Veel nederlandse boeren zijn gebrainwashed door zogenaamde liberale gedachten, zoals dat iedereen zelf zijn broek moet hooghouden,(behalve multinationals die geld wegsluizen via nederland naar belastingparadijzen) en dat je het voedsel moet kopen waar het het goedkoopst is maakt niet uit van waar. Tja en dat soort mensen reageren dan zoals je hier op het forum onder een ander kopje kunt lezen. Het idee van normale eerlijke margeverdeling komt niet bij hen op, zolang ze af en toe wat ijzer kunnen vervangen en een stukje grond kunnen kopen denken ze dat hun het goed doen en dat ze superondernemer zijn. Voor een collega in de file staan is al moeilijk, ach ik vergat natuurlijk dat ze geen collegas hebben, alleen maar concurrenten, en opkomen voor een faire boterham is iets voor het klootjesvolk,
wat natuurlijk wel de meerderheid van de europese en ook de nederlandse bevolking is en die begrijpen allemaal een eerlijk en nobel streven! Ik steun jullie wel, denk dat mijn uien en aardappelen ook meer mogen opbrengen als ik zie waarvoor ze bij de supers ligen. Verder is een fatsoenlijke boterham in de veehouderij nodig al is het maar dat het voer(tarwe) dan makkelijk wat meer mag kosten als het vlees fatsoenlijk en eerlijk betaald wordt!
Robert 3 Augustus 2015
@ Petatje

Als de overheid of Brussel dan moet ingrijpen als het minder goed gaat met de veehouders, had ik eigenlijk ook vorig jaar wel verwacht dat de heren toen de prijzen veel hoger lager vrijwillig extra belasting hadden afgedragen.Het werkt toch zeker twee kanten op ?
kenner 3 Augustus 2015
ja , als belg was ik ook aanwezig tijdens die actie , de franse boeren hebben wat meer haar op hun tanden dan de Nederlanders , de meeste belgen hebben het ook al begrepen dat albert hein , en de collega s nooit meer zullen betalen aan "het näiëf varkenshoudertje , wanneer gaan jullie ogen es open gaan , als 95 % failliet is misschien ??
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden