Koopt ProPlant

Bayer investeert met koop maker in precisiesoftware

18 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Chemieconcern Bayer heeft ProPlant overgenomen. Dit is een Duitse leverancier van software voor de precisielandbouw. Het bedrijf gaat in de toekomst verder onder de naam Bayer Digital Farming. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, maken de bedrijven niet bekend.

Dit meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.  Volgens Bayer kan het bedrijf door de overname zijn technologieplatform uitbreiden. 'Op basis daarvan ontwikkelen we nieuwe digitale oplossingen voor duurzame, grondstofefficiënte landbouwproducten', zegt Liam Condon, lid van de Board of Management bij Bayer AG en hoofd van de Crop Science Division.

Volgens Condon kan digitalisering agrarische ondernemers veldspecifieke informatie geven bij onder meer het bepalen van de beste selectie van gewasvariëteiten en de juiste dosering van kunstmest. 'Zo kunnen ze het ideale moment voor gewasbeschermingsmaatregelen vaststellen en stressfactoren bij planten in een vroegtijdig stadium herkennen.'

ProPlant is van oorsprong een spin-off van de Münster University. Onder de nieuwe maan Bayer Digital Farming blijft het bedrijf IT-oplossingen voor de Europese landbouwsector ontwikkelen en verkopen. Het bedrijf verkoopt vooral optimalisatieoplossingen voor plantbeschermingsapplicaties, voor bijna alle akkerbouwgewassen. De overname van de software van ProPlant is hierop een aanvulling.

In 2015 lanceerde Bayer het Zoner-geoinformatiesysteem van IntelMax. Dit systeem geeft boeren specifieke aanbevelingen bij het verbouwen van gewassen. Met de software van ProPlant kan Bayer nu naar eigen zeggen ook de evaluatie en de grafische weergave van satellietbeelden verwerken en analyseren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden