Eerste miljoen ton verwerkt

Bietenopbrengst ongewijzigd in gortdroge campagne

12 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness

Een zeer bijzondere situatie, zo noemt Cosun de tot nu toe verlopen 3 campagneweken van suikerbieten. Inmiddels hebben Dinteloord en Vierverlaten meer dan een miljoen ton bieten verwerkt. Die grens is 12 oktober gepasseerd. De opbrengstverwachting van 13,5 ton suiker per hectare blijft ongewijzigd.

Door het gunstige weer verloopt de oogst voorspoedig, zo laat Cosun weten. Wel moet extra aandacht worden gegeven aan moeilijk rooibare percelen en juist kopwerk. Bijvoorbeeld bij gewassen die getroffen zijn door wortelbrand of zware kleigrond die veel kluiten met zich meebrengt. Met een gemiddeld tarrapercentage van 6 procent blijft dit ongekend laag. Het suikergehalte stijgt van 16,4 naar 16,6 procent.

6

procent

tarra gemiddeld

De regio’s Texel en Noord-Beveland leveren met 17,2 procent de zoetste bieten. De kop van Zuid-Holland en West-Brabant zuid blijven met 15,7 procent achter op de rest. Met 2,2 procent tarra haalt de laatstgenoemde regio op dat gebied wel weer de pole position. Met 9,5 procent zit de Bommelerwaard en Betuwe daar als hoogste een stukje boven, maar nog niet schokkend. In de derde campagneweek van vorig jaar bedroeg het gemiddelde 9,7 procent en het suikergehalte 16,3 procent.

De opbrengstverwachting blijft hangen rond de 13,5 ton suiker per hectare. Gezien de huidige gerealiseerde opbrengsten heeft Cosun geen reden hiervan af te wijken. De verschillen in wortelopbrengst en kwaliteit per regio blijven zeer groot.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden