Langdurig onderzoek dreigt

Overname Syngenta loopt mogelijk vertraging op

26 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

In februari van dit jaar bereikte het Chinese chemieconcern ChemChina een overeenstemming met de Zwitserse zaadveredelaar Syngenta. Echter, de Europese Commissie uitte mededingingsbezwaren rond de transactie en wil opheldering. Beide bedrijven hebben de deadline niet gehaald, waardoor langdurig onderzoek dreigt.

Op uiterlijk 24 oktober hadden ChemChina en Syngenta de Europese Commissie moeten laten weten hoe ze tegemoet zouden komen aan de eerder geuite mededingingsbezwaren rond de transactie, zo schrijft het Financieel Dagblad. Dat is echter niet gebeurd. De EC dreigt daarom met een langdurig onderzoek.

De afronding van de overname staat gepland voor het eind van dit jaar. Daar veranderd volgens beide bedrijven niets in. ChemChina betaalt 39 miljard euro voor het Zwitserse bedrijf. Het is de grootste overname door een Chinees bedrijven buiten China. De Amerikaanse toezichthouder Cfius ging in augustus al akkoord.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jan 26 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/algemeen/artikel/10872063/Overname-Syngenta-loopt-mogelijk-vertraging-op]Overname Syngenta loopt mogelijk vertraging op[/url]
de vrije markt dicteert de mogelijkheid van deze overname. Die vrije markt dient in zulke gevallen, geheel arbitrair, te worden beteugeld. Een bedrijf als Syngenta met al de kennis en rassen (een eeuw lang) doe je niet in de verkoop. Aandeelhouders hebben ook in deze slechts oog voor GELD. Maar dat je je hiermee voor veel gewassen nota bene van Chinezen afhankelijk zou maken is mogelijk veel belangrijker dan die paar rotcenten voor aandeelhouders. Komt de fusie Monsanto en Bayer ook nog bij. Hierin dienen overheden namens de bevolking en de boeren handelend op te treden. Dat is mogelijk niet hun recht, maar wel hun plicht. Worden ze voor betaald.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden