Dion Graus in BB TV Politiek

Heeft u nog vragen voor Dion Graus?

27 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 13 reacties

De Partij voor de Vrijheid (PVV) scoort goed in de peilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen die 15 maart worden gehouden. Ook in de Boerenbusiness verkiezingspoll gooide de PVV hoge ogen en kwam de partij van Geert Wilders, na de SGP en het CDA, als derde grootste uit de bus. Blijkbaar is de PVV ook in agrarisch Nederland geliefd.

Waarom wil de PVV verplichte weidegang? 

Maar, welke plannen heeft de PVV eigenlijk met de Nederlandse landbouw en wil de PVV meer of juist minder dieren in Nederland? Actuele vragen die leven en een antwoord verdienen. Boerenbusiness TV Politiek gaat daarom in een tweeluik in gesprek met Dion Graus, Tweede Kamerlid van de PVV, om de agrarische plannen van zijn partij te achterhalen. Waarom stemde de PVV bijvoorbeeld voor de motie van verplichte weidegang?

In de tweede aflevering worden lezersvragen behandeld. Heeft u een brandende kwestie die u Graus graag wilt voorleggen? Stel uw vraag onder dit artikel. De redactie maakt een selectie en mogelijk wordt uw vraag meegenomen in het interview.

Foto: Joyce Schmeitz

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
13 reacties
Abonnee
Blije boer 27 Februari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10873579/Wil-de-PVV-meer-of-minder-koeien-in-Nederland?--]Wil de PVV meer of minder koeien in Nederland?[/url]
Wel of geen minister van landbouw? Of liever een minister van voedsel?
Abonnee
Jan 27 Februari 2017
Ik zeg dat ze naar minder willen
Abonnee
Hans 27 Februari 2017
Kan dhr Graus aangeven wat de PVV de laatste jaren heeft kunnen betekenen voor de agri sector? Kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het belang van een goede vertegenwoordiging in Den Haag vd agri sector wordt onderschat.
Wessels 27 Februari 2017
Wat denkt de pvv voor de agrarische sector te kunnen betekenen?
Hoe denkt de pvv er voor te zorgen dat er een eerlijke verdeling/verhouding komt qua melkprijs voor de melkveehouders, zodat er een redelijk inkomen te verdienen is?
Abonnee
Lisa 27 Februari 2017
Denk dhr Graus niet dat een teveel anti Europa beleid waar de PVV voorstaat ten koste gaat van de export van agri producten waar de landbouw zo afhankelijk van is. Neem als voorbeeld de situatie met Rusland, de agrarische sector is daar grotendeels kind vd rekening van.
JW de kloet 27 Februari 2017
Pvd is op landbouw beleid mij te links
Staf 28 Februari 2017
Ik denk dat dat van de kleur van de koeien zal afhangen bij wilders
Abonnee
Piet 28 Februari 2017
Heeft u ambitie om minister van landbouw te worden?
john 28 Februari 2017
de balans tussen concurrentie en vertrouwen is zoek. aan de ene kant wordt de sector gedwongen om concurrerend te blijven, met een race naar de laagste kostprijs waarbij de consument flink profiteert (NMA). Aan de andere kant worden er allerlei maatregelen opgelegd die niet uit de markt terug te verdienen zijn. Kaas van weidemelk smaakt immers net zo goed als kaas van stalmelk. De vraag is dan ook: hoe kan de pvv de sector het vertrouwen geven dat investeringen in maatregelen die de europese standaard overstijgen terugverdient worden.
petri 28 Februari 2017
Hoe denkt de pvv de onnozele regelgeving te verminderen. We zijn meer administratief bezig dan werkelijk met de dieren. Veel te veel registraties en verplichtingen welke totaal geen verbetering zijn voor het welzijn van de dieren . Ook welke toekomst geef je onze jeugd. Wij hebben een opvolger voor het bedrijf.,aar als het landbouwmilieu in Nederland niet verandert mag hij geen agrariër worden. Milieu en de burger hebben het voor het zeggen terwijl ze niet eens weten waar het werkelijk om gaat. Dit geldt ook voor heel veel kandidaat tweede kamerleden. Wat gaat U hieraan veranderen.
Belg 28 Februari 2017
Als ik mocht stemmen dan koos ik voor Marianne Thieme. Wauw wat een ....
Ik heb zelf als akkerbouwer geen dieren. Ik hoop dat er geen Nexit komt als Wilders de verkiezingen wint want als grensboer zorgt dit voor extra belemmeringen.
Hopelijk is er in Nederland minder graaicultuur als in België want hier is het een zootje ongeregeld. Ik denk dat de boeren in Nederland het ook wel gehad hebben met het oneindig aantal regeltjes. Ook de EU maakt geen goede beurt. Toch opletten met een proteststem uit te brengen op de PVV want het vuurtje kan wel eens ernstige gevolgen hebben.
Succes met jullie keuze en onthou dat de kiezer altijd gelijk heeft.
knollenland 3 Maart 2017
lisa rusland is geen lid van de eu nederland helaas wel .wij betalen ons blauw aan dat clubje en krijgen er alleen maar veel op gelegde regeltjes voor terug .ik ga deze keer voor de partij van de vrijheid
André 5 Maart 2017
De PVV heeft de nertsen houders uit populistisch overwegingen laten vallen.
Welke sector volgt ?
En wat zou ons er in vredes naam ooit toe brengen ook maar een stem op de PVV te overwegen ???
Abonnee
verzopen boerenl*l 5 Maart 2017
Als de Marrokanen weg moeten stort de hele kippensector in, die eten niks anders!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden