Overeenkomst gesloten

DLF Seeds neemt onderdeel Syngenta over

9 Juni 2017 - Kimberly Bakker

Syngenta verkoopt haar zaken rondom suikerbietenzaad aan DLF Seeds. Beide partijen hebben op donderdag 8 juni een overeenkomst getekend. De overname moet in het derde kwartaal van 2017 definitief zijn.

DLF Seeds is een zaadbedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met foerage- en turfzaad, maar ook andere gewassen komen aan bod. Syngenta daarentegen houdt zich grotendeels bezig met het verbeteren van de wereldwijde voedselveiligheid.

Dit biedt uitstekende vooruitzichten

'Het kan nu verder groeien'
Jeff Rowe, president Global Seeds van Syngenta, zei: 'DLF Seeds heeft een sterke reputatie in gespecialiseerde zaden en in de integratie van strategische overnames. Dit biedt dus uitstekende vooruitzichten voor onze suikerbietenzaadzaken. Daardoor dit onderdeel nu verder groeien in het bedienen van de industriële suikerproducenten.'

'Uitbreiding van de zaadactiviteiten'
Truels Damsgaard, CEO van DLF Seeds, ziet het ook als een goede overname: 'Suikerbietenzaak is een natuurlijke uitbreiding van onze zaadactiviteiten en is een hoogwaardig gewas. Deze overname past goed in de strategische doelstellingen en visie van DLF Seeds.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden