Fraude verscheurt kabinet

Franse minister van Landbouw vervangen

22 Juni 2017 - Danielle Ballast

In het Franse kabinet van president Macron, waar eerlijkheid voorop staat, zijn de eerste barsten ontstaan. Iets meer dan een maand na de aanstelling van het kabinet heeft president Macron 4 van zijn ministers moeten ontslaan. Dit als gevolg van fraude.

Richard Ferrand, de minister van Territoriale Cohesie, werd op maandag 19 juni de laan uitgestuurd. Hij wordt verdacht van fraude in onroerend goed en wacht mogelijk een vervolging.

Onder meer fraude met onroerend goed

Niet de enige
In de dagen daarna konden ook Sylvie Goulard (ministerie van Defensie), François Bayrou (ministerie van Justitie) en Marielle de Sarnez (ministerie van Europese Zaken) hun spullen pakken.

Deze 3 ministers, van coalitiepartner Modem, pleegden fraude met verschillende assistenten in het Europees Parlement. Deze assistenten werkten niet in Brussel of Straatsburg (zoals wel werd gezegd), maar zaten in werkelijkheid in Parijs. 

Travert nieuwe minister van Landbouw
Deze voorvallen leveren de nodige verschuivingen op binnen het Franse kabinet. Eén daarvan is dat de huidige minister van Landbouw, Jacques Mézard, doorschuift naar het ministerie van Territoriale Cohesie. Op zijn plaats komt Stéphane Travert. Travert heeft zich in oktober aangesloten bij En Marche, de partije van Macron, en is een voormalig socialist.

Verkiezingsbelofte nagekomen
Jacques Mézard heeft op zijn laatste dag als landbouwministers wel zijn verkiezingsbelofte weten door te drukken. Zijn speerpunt en prioriteit lag namelijk op het snel uitbetalen van GLB-steun aan boeren. Volgens hem zijn veel boeren in financiële problemen gekomen, als gevolg van de te late uitbetalingen. Net voor zijn vertrek heeft Mézard de nieuwe betalingsregeling en bijbehorende date weten vast te leggen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden