Gesponsord: accon■avm

Asbest: wat wordt uw strategie?

27 Juli 2017

Er is de afgelopen jaren al veel over asbest gezegd en geschreven, toch zal dit vraagstuk ook de komende jaren nog vele ondernemers bezig houden. Welke strategie kiest u?

Door het besluit van de overheid zijn asbestdaken vanaf 2024 verboden. Niet iedereen is even enthousiast over (de uitvoering van) het verbod. Veel gehoorde opmerkingen zijn:

  • Het gaat toch niet lukken om alles op tijd te verwijderen;
  • Er is te weinig saneringscapaciteit;
  • Er komen nog wel hogere subsidies;
  • Een enkeling gaat er zelfs vanuit dat het besluit zal worden uitgesteld of opgeschort.

Allemaal argumenten om op dit moment niet tot actie over te gaan. Daarentegen is er ook een fors aantal ondernemers die al wel, met gebruikmaking van subsidies en fiscale regelingen, asbest heeft verwijderd. Staat u ook voor de keuze? Welke strategie kiest u?

Wanneer gaat u asbest verwijderen?
Ondernemers hebben vrijwel altijd een wensenlijst voor wat betreft investeringen en onderhoud. Investeringen en groot onderhoud die zorgen voor rendementsverbetering in de onderneming, krijgen dan ook voorrang op zaken die (slechts) als noodzakelijk worden gezien. Asbestsanering is soms noodzaak omdat het dak versleten is, maar vaak voldoet het dak nog prima. Toch moet u het asbest verwijderen voor 2024.

Lees verder op de website van acconâ– avm.

Is wachten voor u aantrekkelijk?
Het asbestdak zal verdwijnen en het kan voor u aantrekkelijk zijn hier niet mee te wachten tot 2024. Uw acconâ– avm accountmanager of adviseur kan de diverse mogelijkheden voor u uitwerken en u de nadere voorwaarden toelichten. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden in uw eigen situatie is een goede tijdsplanning van belang. Bespreek dit tijdig met uw adviseur! Neem contact op met de adviseurs van acconâ– avm via het adviesformulier.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.

Volg ons ook op Twitter, LinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte!

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden