Gesponsord: PotatoEurope

Praktische handvatten voor precisielandbouw

17 Augustus 2017

De Nederlandse editie van PotatoEurope, die op 13 en 14 september in Emmeloord wordt gehouden, heeft de slogan 'Potatoes Feed/Meet the world' meegekregen. De beurs zelf is het ontmoetingspunt, hét Europese aardappelplatform van 2017.

Het onderdeel 'feed the world' is tweeledig. Het staat voor de mogelijkheden die aardappelen bieden om de groeiende wereldbevolking te voeden. Daarnaast 'voedt' de beurs de bezoeker met kennis en praktische handvatten voor het verbeteren van de teelt met precisielandbouw.

Waar is die kennis en zijn die praktisch handvatten op de beurs te vinden?
Aangezien de gehele keten op de beurs aanwezig is, is er voor ieder wat wils. De meer dan 265 standhouders bieden in hun stand op alle fronten informatie en bieden daarnaast een kijkje in de toekomst van de aardappelteelt. De proefvelden in het midden van de beurs bieden een schat aan informatie.

Een uniek element van deze vakbeurs zijn de diverse demonstraties, die laten zien hoe de internationale aardappelwereld zich voorbereidt op een duurzame toekomst met behulp van technologische ontwikkelingen. Op het evenement zullen diverse rooimachines de aardappelen rooien, waarna ze met verschillende kipwagens naar de kistenvuldemonstatie of de inschuurlijnen getransporteerd worden. De Case IH tractoren zijn van de partij om de demonstraties te begeleiden.

Hoe kunt u aan de slag met  precisielandbouw?

Precisielandbouw
Een onderdeel van de beurs, waar kennis en praktisch handvatten voor precisielandbouw te halen is, is het Case IH precisielandbouw project. DLG Benelux is er trots op om dit project samen met Case IH uit te voeren in de aardappelteelt van PotatoEurope 2017. In de stand van Case IH (V280) en in de conferentieruimte kunt u zich over de resultaten laten informeren en krijgt u praktisch handvatten aangereikt over hoe u aan de slag kunt gaan met precisielandbouw.

Gratis kennis sessies
Bezoekers van PotatoEurope 2017 kunnen diverse kennissessies in de conferentieruimte bijwonen. Sprekers van bedrijven uit de aardappelketen zoals DCA, Rabobank, Agrifirm, NLR, Akkeranalyse, Futureflock en VR Producties zullen u informeren over de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied.

Innovaties
Het grote aantal ingeleverde innovaties voor de PotatoEurope 2017 Innovation Award geeft aan dat er veel dynamiek in de aardappelwereld is. Ze zijn stuk voor stuk uw bezoek waard!

Studenten en young professionals
Samen met het Agrofoodcluster is er deze editie extra veel aandacht voor studenten en pas afgestudeerden. Verschillende sessies in de conferentieruimte zijn speciaal op deze doelgroep gericht. Dit om ze te wijzen op de diverse kansen die de aardappelsector biedt. Daarnaast kunnen de studenten bedrijven bezoeken die 1 op 1 kunnen verhelderen, welke kansen er concreet zijn.

Catering
Naast het vergaren van kennis kunt u de aardappel ook in de catering van de beurs terugvinden. Er zijn vele aardappelhapjes die u zullen verrassen!

Toegang
Maak gebruik van de kortingscode onder dit bericht, voorkom wachttijd bij de ingang en bespaar 10% op de aankoop van uw toegangsbewijs!

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden