Strategie: Better Together

Agrifirm wil er zijn voor iedere boer

29 September 2017 - Wouter Baan - 17 reacties

Samenwerken, kennisdeling en verantwoordelijk zijn de kernwoorden in de nieuwe strategie van Agrifirm. Met als thema 'Better Together' wil Agrifirm boeren en tuinders helpen met de ontwikkeling van hun bedrijf, nu en in de toekomst.  

Volgens Dick Hordijk, CEO van Agrifirm, is alles in 10 jaar tijd behoorlijk veranderd. "Efficiency is nog steeds belangrijk, maar de samenleving verlangt naar meer. Thema’s als dierenwelzijn en het verantwoordelijk gebruik van bestrijdingsmiddelen en grondstoffen zijn vraagstukken die beantwoord moeten worden." In de nieuwe strategie gaat Agrifirm zich hard maken voor dit soort uitdagingen.

Nog meer focussen op totaaloplossingen

Totaaloplossingen
Agrifirm wil zich nog meer dan voorheen, focussen op totaaloplossingen. Concreet betekent dit dat de verschillende divisies, zoals Feed en Plant, gaan samenwerken en kennis uitwisselen.

Volgens Ruud Thijssens, directeur Corporate Affairs bij Agrifirm, kan dat voor een rundveehouder betekenen dat ruw- en mengvoer op elkaar worden afgestemd. Agrifirm verwacht dat de nieuwe strategie leidt tot ledengroei.

Naar de buitenwereld zal nog meer benadruk worden dat merken als Bonda, Oldambt en Nuscience onderdeel zijn van de Agrifirm Group. Ook de bulkwagens worden voorzien van een nieuwe look en feel.

Verbindende rol
In de voedselketen heeft Agrifirm een verbindende rol in gedachten. Bijvoorbeeld in het verbinden van producent, distributeur, supermarktketen en consument. Al hoeft dit volgens Hordijk niet per se te leiden tot financiële participatie. Thijssens voegt daaraan toe dat Agrifirm geen consumentenmerk wordt.

Groeien in China en Brazilië 

Predicaat Koninklijk
Sinds 2012 voert Agrifirm het predicaat 'Koninklijk'. Dit predicaat wil Agrifirm in het buitenland gebruiken voor naamsbekendheid en autoriteit. Buiten Europa wil Agrifirm vooral groeien in Brazilië en China. Binnen Europa ziet Agrifirm groeikansen in Polen.

Tot slot benadrukte Hordijk: "Wij zijn een internationale coöperatie met circa 17.000 leden, actief in 16 landen, spreken 14 talen en hebben ruim 3.000 medewerkers. Samen zijn wij Agrifirm."

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
17 reacties
geert 30 September 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/artikel/10876042/agrifirm-wil-er-zijn-voor-iedere-boer][/url]
indrukwekkende cijfers van Agrifirm,het komt allemaal goed met de boeren
Dirk 1 Oktober 2017
Ik mis hier plotseling de eerdere reacties die wat minder vriendelijk waren voor Agrifirm.
Als dit forum hier niet onafhankelijk is, heeft reageren geen zin.
Op gekleurde info zit ik niet te wachten
bannerverkoper 1 Oktober 2017
Tja Dirk, zo is deze wereld.
Dirk 1 Oktober 2017
Dan houd ik het toch gewoon bij Boerderij Vandaag.
Zo simpel is het beste bannerverkoper.
Garssink 1 Oktober 2017
Arme Dirk, elk anonoiem forum is gekleurd. Zo worden de meeste recensies door de bedrijven zelf en door concurrenten ingevuld, zo blijkt uit onderzoek. Helaas, je kunt er niks mee.
redactie boerenbusines 1 Oktober 2017
Er zijn een aantal regels over treden van het forumregelement. waaronder grof taalgebruik en gebruik van namen. Daardoor is er besloten een aantal reacties te verwijderen. indien deze forum deelnemers hier bezwaar tegen hebben kunnen deze zich melden bij de redactie
dirk 1 Oktober 2017
Garssink, leer eerst Nederlands joh..Overigens hoef je met mij geen medelijden te hebben hoor.
En jawel Garssink, als hier de waarheid wordt "bewerkt", heb ik bij boerenbusiness niks te zoeken. Zonde van m'n centjes. Geen interesse. Ga m'n abonnementje gewoon weer opzeggen. Vergissing mijnerzijds dan maar en verder niks.
Joop 3 1 Oktober 2017
Morgen maar even melden bij de redactie om de boel op te zeggen, dit forum kan ik ook gebruiken zonder te betalen aan die loopjongens van de coop hierboven in de topic.
Drent 1 Oktober 2017
Krijg de indruk dat er bij agrifirm steeds meer druk komt op het verkopen van produkten zonder dat daar aanleiding voor is, hoor te vaak spuit dit er maar bij op terwijl het effect minimaal is en ik het eerst ook niet gebruikte
boer biet 2 Oktober 2017
Agrifirm is er voor iedere boer, maar zeker voor hun zelf
ben nooit lid geweest, en word het ook niet.
als akkerbouw heb ik het gevoel altijd, dat we er zijn voor andere sectoren, die vooral mengvoer gebruiken.
graan komt er 1 keer per jaar, mengvoer op de meeste bedrijven elke week.
tja waar kun je het meeste aan verdienen?
Akke 2 Oktober 2017
Gewoon zeg je eigen producten afzetten, een pool is niets anders dan het hele jaar rond verkopen. Hier durven ze dan ook nog kosten voor te berekenen. Terwijl ze vaak ook nog aan eigen veevoer fabrieken verkopen, dat noemen ze dan nog marktwerking. De verkoper en koper hetzelfde bedrijf en bij elkaar aan 1 bureau zitten.
Tebbens Torringa 2 Oktober 2017
Agrifirm trekt de wijde wereld in. Overname in Uruguay ( nwe oogst 2016) "We hebben al 4 producielocaties in Brazilie " Ik vindt het jammer dat daar de focus op is gericht. Wij willen graag als eenvoudig lid en akkerbouwer dat als we s ochtends bellen s middags het zaaizaad op het erf staat. Agrifirm gebruikt heden een een leveringstermijn van 14 dagen!! Dat gaat niet goed, de service aan de leden moet weer naar voren in de prioriteiten die gemaakt worden. De sluiting van vestigingen in het levergebied draagt hier ook niet aan bij. Ik hoef niet zo nodig een coöperatie met vestigingen in Zuid Amerika. Ik wil graag snel geholpen worden als we een paar zakjes zaaizaad te kort komen. Deze coöperatie treed ver buiten de doelen waarvoor ze ooit is opgericht.
joop 2 2 Oktober 2017
Waarom drukt niemand het artikel wat in het FD staat niet af ?
Dan kan iedereen zien dat Agrifirm het niet gaat redden .
FD 2 Oktober 2017
in FD staat dat bestuursvoorzitter vindt dat werknemers 2 ton te weinig omzet maken per persoon. Het gaat dus nóg commerciëler worden
joop 2 2 Oktober 2017
Nee , dit betekend dat ze ten opzichte van de concurrentie niet kunnen meekomen . Vergelijkbare bedrijven draaien dus 2 ton meer omzet per werknemer . Maar waarom staat dit niet in de vakbladen ?
Je komt 4 maal hetzelfde nietszeggende artikel tegen , nou nou !
@ joop 2 3 Oktober 2017
dat komt omdat deze coöperatie (?)wel in de agrarische vakbladen adverteert en niet in het financiele dagblad.

Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt...........
john 3 Oktober 2017
als ze te weinig omzet draaien per werknemer loopt er gewoon te veel volk rond.. maar eigenlijk is die omzet per werknemer maar flauwekul. Een goed team wat degelijke adviezen geeft waarbij het rendement bij de klant voorop staat is van meer toegevoegde waarde dan een grote omzet..

we gaan naar een tijd waar er meer relaties rechtstreeks komen, de handelsstroom gaat niet meer via de coop maar een goed degelijk advies, aanvullende voeders, zaaizaad en kunstmest blijven toch nodig. Leg daar de focus en stap af van het bulkdenken.
petatje 3 Oktober 2017
De directie wil graag grootondernemer spelen met het geld van de leden. De voerfabrieken in Duitsland waar het eerst te verdienen was zijn ze net kwijt, moet het volgende debacle gekocht worden.
Gewoon de klanten goed van dienst zijn, niet te duur en correct, dat is waar de meeste bedrijven hun continuiteit uit halen door zich te houden bij hun corebusiness en zonder grootheidswaanzin.
Het is aan het bestuur om de directie bij de leest te houden, en zich niet te laten inpakken door mooie praatjes om het ego van de directie te strelen!
Als er hier in de kosten gesneden moet worden snij dan het pseudo onderzoeksapparaat gewoon weg. Ze pronken met niet significant betrouwbare onderzoeken en hun resultaten waar de leden niet op kunnen vertrouwen, maar die wel veel geld kosten!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden