Geen nieuwe besmettingen

Vogelgriep Biddinghuizen staat op zichzelf

11 December 2017 - Esther de Snoo

De vogelgriepuitbraak op een eendenbedrijf in Biddinghuizen staat op zichzelf. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) maakt dat maandag 11 december bekend.

Er was sprake van een landelijke ophokplicht, maar dit is teruggeschaald naar een vervoersregeling in het getroffen gebied.

Vogelgriep vastgesteld
Op vrijdag 8 december werd op een pluimveebedrijf in Biddinghuizen (Flevoland) een zeer besmettelijke variant van vogelgriep vastgesteld. Op basis daarvan stelde het ministerie van LNV een landelijke ophokplicht in. Deze is sinds maandag 11 december weer komen te vervallen.

In een straal van 3 kilometer van het besmette bedrijf zijn andere pluimveebedrijven onderzocht. Hieruit zijn geen nieuwe besmettingen naar voren gekomen. Het ministerie heeft daarom een corridor opengesteld binnen een zone van 10 kilometer van het getroffen bedrijf. Deze corridor maakt het vervoer van kuikens, mest en eieren in het gebied weer mogelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden