Gesponsord: Uienhandel.com

Uienhandel.com: de oplossing voor industrie-uien?

18 Januari 2018

Voor telers met industrie geschikte uien biedt Uienhandel.com dit jaar een oplossing. Om telers tegemoet te komen in de afzet van industrie geschikte uien, heeft Uienhandel.com een nieuwe tool in het leven geroepen.

Sinds dit jaar worden ook industrie geschikte uien afgezet naar de verwerkende industrie in Polen. Hiermee is Uienhandel.com het eerste online platform dat inspeelt op de industriemarkt in Polen. Voor telers is dit een unieke mogelijkheid om anoniem uien met kwaliteitsproblemen aan te bieden. In 5 vragen aan legt Machiel Boons van Uienhandel.com uit hoe deze nieuwe tool werkt.

Welke uien zoekt de Poolse industriemarkt?
"Wanneer er in Nederland uien zijn met kwaliteitsproblemen (zoals schot), dan kunnen deze vaak nog naar de industriemarkt in Polen. De verwerkende bedrijven schillen de uien en verwerken ze. Dit kunnen grote bedrijven zijn die machinaal uien schillen en verwerken tot bijvoorbeeld uienringen of uienblokjes. Echter, het kunnen ook kleine bedrijven zijn, waarbij lokale vrouwen met een schilmesje de uien schillen. Op deze manier is er voor Nederlandse uien, die kwalitatief aan de onderkant zitten, alsnog een afzetmarkt."

Vorig jaar werd Polen enorm gemist

Is Polen aan de markt?
"In Polen worden zelf ook uien geteeld. Vorig jaar werd Polen als afzetmarkt enorm gemist, omdat zij zelf voldoende uien tot hun beschikking hadden. Hierdoor viel een deel van de vraag naar Nederlandse uien weg. Dit jaar zijn er de nodige teelt- en oogstproblemen geweest, wegens de vele regen. Hierdoor zijn er voor de Poolse verwerkers minder industrie-uien ter beschikking gekomen. Eind december heeft Polen zich voor het eerst in Nederland gemeld met vraag naar industrie-uien. Deze vraag heeft zich doorgezet en nu is Polen duidelijk aan de markt voor de verwerking van industrie geschikte uien."

Wie betaald de industrie-uien?
"Uienhandel.com werkt samen met een aantal betrouwbare Nederlandse bedrijven, die veel directe contacten hebben met Poolse verwerkers. Wanneer industrie geschikte uien worden verkocht, dan is 1 van onze Nederlandse partners de koper. Zij staan garant voor de betaling en levering."

Is het aanbieden van industrie-uien voor iedereen inzichtelijk?
"Het plaatsen van industrie-uien is anoniem. Alleen het team van Uienhandel.com krijgt hierover bericht. Bovendien worden de partijen niet op de website geplaatst, waardoor de anonimiteit wordt gewaarborgd."

Hoe werkt het?
"Aanmelden op Uienhandel.com is gratis en geheel vrijblijvend. Wanneer een teler industrie geschikte uien heeft, vult hij op de website een aantal specificaties in over zijn uien. Uienhandel.com krijgt hier vervolgens bericht over en neemt contact op met de desbetreffende teler. Vervolgens wordt hij in contact gebracht met een geschikte koper. Heeft u uien geschikt voor de industrie? Wacht dan niet langer en bied ze aan op Uienhandel."

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden